Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Talous

Hoivayhtiöt rämpivät yhä – lista hyvä- ja huonomaineisista yrityksistä kertoo karua kieltään

Vieremäläinen metsäkonevalmistaja Ponsse on edelleen Suomen maineikkain yritys. Tämä käy ilmi tämän vuoden Luottamus&Maine-tutkimuksesta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ponsse on pitänyt kärkipaikkaa jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Vähittäiskauppaa ja elintarvikealaa edustavat yritykset ovat parantaneet mainettaan eniten. Suurimman nousun tehnyt Fazer kipusi kolmanneksi kiilaten ohi Koneen. Myös K-ryhmä ja S-ryhmä kohosivat kymmenen maineikkaimman yrityksen joukkoon. Valio jatkoi eliittijoukossa, josta Lidl puolestaan putosi.

Toiseksi maineikkain yritys on T-Median kyselyssä peliyhtiö Supercell.

– Elintarvike- ja kaupan alan toimijat joutuivat pandemian räjähtäessä stressitestiin. Kyseiset alat muodostavat yhdessä arvoketjun, joiden varassa ihmiset elävät. Erityisesti tämä ketju kuormittui yhteiskunnan sulkeutuessa, T-Median kehitysjohtaja Riku Ruokolahti arvioi tiedotteessa.

Hänen mukaansa nopea muutos toimintaympäristössä oli näille toimijoille maineen kannalta sekä uhka että mahdollisuus. Kysymys ei ole tässä tilanteessa mistään mainetempusta, vaan absoluuttisesta suorituskyvystä, joka yrityksistä tiukan paikan tullen löytyi.

– Jos tarjonnasta olisi ollut pulaa tai kaupoista olisi tullut koronalinkoja, niin tilanne olisi varmasti erilainen. Nyt tavaraa riitti ja kaupoissa asioiminen koettiin turvalliseksi. Ruokolahti sanoo.

Huonomaineisimpien listalta löytyi muun muassa hoivayrityksiä. Esperi Care lunasti jumbosijan, ja toinen hoivayritys Attendo oli neljänneksi viimeinen. Välissä olivat sähkönsiirtoyhtiö Caruna ja kaivosyhtiö Terrafame.

Aiemmin niin maineikas Nokia valahti kymmenen huonomaineisimman yrityksen listalle. Samoin teki vaateketju H&M.

Finanssialaa edustavat Nordea ja Danske Bank sen sijaan onnistuivat nostamaan itsensä pois kymmenen huonomaineisimman yrityksen listalta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.12.2020
Perussuomalaiset tukee linjallaan Unkarin ja Puolan räikeyksiä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE