Politiikka

HS-gallup: SDP:n kannatus nousussa – hallituspuolueille historiallisen huono tulos

Lehtikuva / Mikko Stig
Eduskunnan täysistunto 30. kesäkuuta.
Lehtikuva / Mikko Stig
Eduskunnan täysistunto 30. kesäkuuta.
Lehtikuva / Mikko Stig
Eduskunnan täysistunto 30. kesäkuuta.

Helsingin Sanomien teettämän gallupin mukaan hallituspuolueita ja Uutta vaihtoehtoa kannattaa nyt vain 39,9 prosenttia suomalaisista.

Hallituksen kannatus on siis alhaisimmalla tasolla kuin kertaakaan aiemmin Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikana, lehti kertoo. Hallituksen yhteenlaskettu kannatus oli kesällä 2015 sen aloittaessa 57 prosenttia.

SDP:n kannatus on nousussa, mutta on edelleen alle 20 prosentin. Puolue on gallupin mukaan Suomen toiseksi suurin puolue 19,6 prosentin kannatuksellaan.  Kokoomus on edelleen suurin puolue 21 prosentin kannatuksellaan.

Kolmanneksi suurin puolue on vielä keskusta eduskuntavaalikannatuksella mitattuna, mutta sen kannatus on roimassa alamäessä. Keskustaa kannattaa enää 16,4 prosenttia suomalaisista, mikä on vähemmän kuin kertaakaan tällä hallituskaudella.

Vihreät hengittää jo keskustan niskaan.

Vihreät hengittää jo keskustan niskaan. Puolueen kannatus on 15,5 prosenttia, mikä on sen ennätys HS-gallupeissa.

Vihreiden ja keskustan kannatukset mahtuvat yhden prosenttiyksikön sisään.

Vasemmistoliiton ja pikkupuolueiden kannatuksissa ei ole lehden mukaan tapahtunut muutosta. Vasemmistoliittoa äänestäisi nyt 8,9 prosenttia suomalaisista. Se on hieman enemmän kuin perussuomalaisten ja siitä eronneen Uuden vaihtoehdon kannatus yhteensä.

Kyselyn toteutti Kantar TNS. Kyselyä varten haastateltiin reilut 2 200 ihmistä 19. kesäkuuta ja 14. heinäkuuta välisenä aikana. Virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat