Politiikka

HS-kysely: Nato-jäsenyyttä vastustetaan kaikissa kansanryhmissä – vain 22 % kannatti hakemista

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Enemmistö suomalaisista vastustaa sotilasliitto Natoon hakemista, ilmenee Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä. Kyselyn vastaajista 59 prosenttia vastustaa Nato-jäsenyyttä.

Puolestaan 22 prosenttia kannatti hakemista. Vastaajista 19 prosenttia ei ottanut kantaa asiaan.

Lehden mukaan jäsenyyttä vastustavat selvin numeroin kaikki kansanryhmät, kuten miehet ja naiset, nuoret ja vanhat, kaupunkilaiset ja maalaiset, työttömät ja toimihenkilöt, eläkeläiset ja opiskelijat, peruskoulun käyneet ja korkeakoulutetut sekä etelä- ja pohjoissuomalaiset.

Ainoan poikkeuksen muodostavat kokoomuksen kannattajat, jotka ovat niukasti Nato-jäsenyyden kannalla. Kokoomuksen kannattajista 45 prosenttia kannattaa jäsenyyttä ja 43 prosenttia vastustaa. Muiden puolueiden kannattajista jäsenyyttä vastustaa lehden mukaan selkeä enemmistö.

Naton kannatus on hieman hiipunut vuoden 2014 loppukesästä, jolloin HS myös selvitti suomalaisten Nato-kantoja. Tuolloin 26 prosenttia kannatti jäsenyyttä lehden kyselyssä.

Kantar TNS toteutti tänään julkaistun kyselyn 16.–27. lokakuuta. Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat