Kotimaa

HS: Nykyihminen ei osaa käyttää edes sähköpostia niin kuin pitäisi, väittää kouluttaja

Nykyihmisen uusavuttomuudesta on puhuttu ja kirjoitettu paljon. Sähköpostikouluttaja Minna Koivisto tuo esiin Helsingin Sanomissa vielä uudenlaisen kulman ihmisen osaamattomuuteen: hänen mukaansa käytämme sähköpostia tyystin väärin.

Koivisto on kirjoittanut kirjan sähköpostin tehokkaasta käytöstä ja luennoi aiheesta yrityksille. Hän listaa HS:n jutussa kaikkiaan kahdeksan vinkkiä, joilla parantaa sähköpostin käyttöä.

Hän kehottaa esimerkiksi siivoamaan postin.

— Käy kansiosta läpi yhden kuukauden viestit joka työpäivä. Se vie todennäköisesti noin 10 minuuttia. Aloita vanhimmista viesteistä, koska niistä suurin osa on täysin turhia. Silloin pääset hyvin vauhtiin.

Jottei uusia viestejä jää laatikkoon hautumaan, Koivisto kehottaa reagoimaan viesteihin välittömästi.

— Tehokkainta on tarttua jokaiseen viestiin vain kerran. Voit toteuttaa postissa pyydetyt toimenpiteet heti, tai tuhota sen saman tien. Kaikki välimuodot tekevät työstäsi tehottomampaa.

Koiviston mukaan aina ei kannata edes käyttää sähköpostia.

— Sähköpostia ei ole alun perin tehty keskusteluvälineeksi, sillä sähköpostilla asiat etenevät hitaasti etkä itse voi vaikuttaa tilanteen etenemiseen. Puhelu toimii paremmin myös ihmisten motivoimisessa: jos asian etenemisestä sovitaan puhelimessa, homman hoitaminen ei todennäköisesti jää roikkumaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 1/20
ÄÄRIPÄÄT - Miksi vastakkainasettelu kiinnostaa?
KANSA JA KAPITALISMI - Joillakin on varaa sijoittaa
MISSÄ OLET NYT - Ari Korhonen
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Jussi Halla-ahon mukaan ilmasto lämpenee ja se liittyy ihmisen toimintaan – viiden lapsen isä julisti Helsingissä sanomaa, mutta flirtti olikin tutun ivallinen
23.1.2020

Luetuimmat


Uusimmat