Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Huomasitko tämän joulujuhlakohussa – vetikö kokoomusjohdon avustaja käytännössä maton Orpon jalkojen alta?: ”Vähän rajaa populismiin”

Lehtikuva
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

– Ei tietenkään ole normaalia viedä kaikkien koululaisten yhteistä joulujuhlaa kirkkoon. Joulujuhla on osa opetusta, eikä erillinen tilaisuus. Joulukirkosta ei linjattu mitään. Se on jatkossakin sallittu, kuten joululaulut ja enkelikuvaelmat. Vähän rajaa populismiin. #ykkösaamu.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Näin tviittasi kokoomuksen puoluejohdon erityisavustaja Henrik Vuornos 9.11. noin kello 10 aikaan, kun kohu apulaisoikeusasiamiehen päätöksestä oli nostanut Suomessa jälleen yhden koulun joulujuhliin liittyvän kohun pinnalle.

Samana päivänä, kun Vuornos pyysi rajaa populismiin, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo näytti olevan Twitterissä täysin eri linjoilla. Orpo tviittaili viitisen tuntia Vuornoksen jälkeen kello kolmen aikoihin 9.11.

– Perustuslakivaliokunta on linjannut jo vuosia sitten, ettei esim. yksittäinen juhlaperinteisiin kuuluva virsi kuitenkaan tee juhlasta uskonnollista. Ajattelen, että näin on myös sen monissa kunnissa pitkäaikaisen perinteen kohdalla, että koulun päättäjäisiä vietetään kirkossa, Orpo viestitti Twitterissä.

Hän on myöhemmin vahvistanut pitävänsä kannastaan kiinni.

– Toivon, että opetusministeri lausuisi selkeän kantansa, että jatkossakin Suomen kouluissa saa laulaa Enkeli taivaan, käydä joulukirkossa ja ylläpitää Suomen kansalle rakkaita perinteitä kuten ennenkin. Eihän linja ole muuttunut? Orpo kysyi ja osoitti viestinsä opetusministeri Li Anderssonille (vas.).

Johdon erityisavustajan ja puheenjohtajan viestit ovat sävyltään sen verran eri planeetalta, että lienee pääteltävissä, ettei ainakaan Henrik Vuornos ollut 9.11. puikoissa Orpon Twitter-tilillä.

– Minulla ei ole muuta kommentoitavaa kuin se, että kommentoin siinä tviitissäni Sari Essayahin (kd.) esiintymistä Ykkösaamussa, kuten hashtag kertoo.

Hashtag on aihetunniste ja viittaa siis Vuornoksen tviitissä käyttämään aihetunnisteeseen #ykkösaamu.

Veditkö tviitissäsi maton puheenjohtaja Orpon alta?

– Ei minulla ole muuta kommentoitavaa tähän.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE