Politiikka
14.11.2017 22:03 ・ Päivitetty: 14.11.2017 14:20
Hurja syytös SDP:lle: ”Olisi valmis ryöväämään 350 000 000€”
Kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelä pitää SDP:n 14.11.2017 julkaisemaa varjobudjettia lyhytnäköisenä ja vastuuttomana. Varjobudjetissaan SDP peruisi lukuisia hallituksen säästöjä, mutta ei Mäkelän mukaan esitä tilalle realistisia vaihtoehtoja.
Varjobudjetti ei myöskään kestä tarkempaa tarkastelua epäuskottavien tuloarvioiden takia, arvostelee Mäkelä.
“Edes Suomen itsenäisyyden juhlarahasto ei ole Suomen 100-vuotisjuhlavuotena demareille pyhä. SDP ei oppinut viime vuodesta, vaan esittää jälleen kerran Sitran ryöstöä. SDP olisi valmis ryöväämään Sitran taseesta 355 miljoonaa”, Mäkelä paheksuu.
Mäkelän mukaan tuloarvioiden epäuskottavuudesta kertoo se, että SDP kuvittelee saavansa harmaan talouden torjunnasta 200 miljoonan euron lisätulot 20 miljoonan panostuksella. Toiseksi SDP luulee saavansa Rinteen mallilla 51 miljoonaa lisätuloja. Todellisuudessa Rinteen mallilla on eduskunnan tietopalvelun arvion mukaan 350 miljoonan euron nettokustannus julkiselle taloudelle, Mäkelä väittää.
”Demarit syyttävät hallitusta toimettomuudesta, ja uskovat saavansa veroparatiisien vastaisesta taistelusta taikasauvan heilautuksella 100 miljoonaa euroa. Muistutuksena demareille ja muulle oppositiolle, Suomi on hallituksen johdolla mukana kaikissa kansainvälisissä hankkeissa estämässä veronkiertoa ja tuhoamassa veroparatiiseja.”
Mäkelän mukaan oppositiolla on vaikeuksia esittää vaihtoehtoja tilanteessa, jossa talous ja työllisyys kasvavat. Demarien korostamat suuret uudistukset, kuten perhevapaiden uudistus ja askeleet kohti maksutonta varhaiskasvatusta, ovat jo hallituksen agendalla.
“Oppositiopuolueet turvautuvat enemmän mielikuviin kuin taloudellisiin faktoihin. Todelliset rakenteelliset uudistukset ja sosialidemokratia eivät ole mahtuneet samaan lauseeseen viime vuosina. Menneiden vuosien uudistajasta on kehkeytynyt vanhan säilyttäjä, joka tarjoilee uusia pakkoja, velvollisuuksia ja veroja uudistuksina. Esimerkiksi oppivelvollisuuden mekaanista nostoa tarjontaan ihmelääkkeeksi syrjäytymiseen ja nuorisotyöttömyyteen, vaikka esimerkiksi Palkansaajien tutkimuslaitos on varoitellut, ettei pakkoon perustuva koulutus välttämättä edes lisää toisen asteen tutkintojen määrää”, Mäkelä toteaa.
Kommentit
Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.