Urheilu

Hurja tahti jatkui: Patrik Laine laukoi jo kauden 40. maalinsa

Lehtikuva
Patrik Laine taistelussa Ivan Provorovin kanssa.
Lehtikuva
Patrik Laine taistelussa Ivan Provorovin kanssa.
Lehtikuva
Patrik Laine taistelussa Ivan Provorovin kanssa.

Winnipegin Patrik Laine on nostanut kauden maalimääränsä 40:een NHL-jääkiekossa. Laine osui Philadelphiaa vastaan ylivoimalla ennen päätöserän puoliväliä. Philadelphia voitti ottelun 2–1. Valtteri Filppula syötti voittajien avausmaalin toisen erässä.

Laine on tehnyt maalin jo 11 ottelussa peräkkäin. Hän nousi Aleksandr Ovetshkinin rinnalle maalipörssin jaetulle kärkipaikalle. Samalla Laineesta tuli kautta aikain kolmas suomalaispelaaja, joka on yltänyt yhdellä kaudella 40 runkosarjamaaliin.

Ennen häntä samaan olivat pystyneet suomalaisen kiekon suurnimet Teemu Selänne ja Jari Kurri, joista kumpikin tykitti 40 maalin rajan rikki peräti seitsemän kertaa.

Laine, 19, on poikkeuksellisen nuori NHL-maalitykki. Hän on tehnyt NHL-urallaan 76 runkosarjamaalia, mikä on kaikkien aikojen kolmanneksi suurin saldo alle 20-vuotiaalle pelaajalle. Laine jakaa kolmossijaa Brian Bellowsin ja Wayne Gretzkyn kanssa.

Muista suomalaisista Las Vegasin Erik Haula teki voittolaukauskilpailun ratkaisumaalin, kun nevadalaisjoukkue kukisti vieraissa Buffalon 2–1. Varsinaisen peliajan kummatkin maalit tulivat päätöserässä.

Montrealin Artturi Lehkonen avasi joukkueensa maalitilin vierasottelussa Floridassa. Lehkosen maali syntyi ylivoimalla ajassa 4.10.

Montreal ja Tampa Bay ratkaisivat paremmuutensa vasta voittolaukauskilpailussa, jossa Tampa Bay veti pidemmän korren ja voitti 3–2. Lehkonen ei onnistunut ottelun ratkaisussa.

Tuukka Rask torjui 23/27 laukausta, kun hänen seuransa Boston kukisti Chicagon 7–4. Voittajien tehokkain oli David Krejci kahdella maalillaan.

Coloradon Mikko Rantanen laukoi yhden maalin ja sai kaksi syöttöpistettä Coloradon ja Arizonan välisessä ottelussa. Colorado vei voiton 5–2.

Myös Floridan ja New York Rangersin ottelu eteni voittolaukauskilpailuun. Aleksander Barkov teki voittolaukauskisassa maalin. Barkovin Florida vei voiton 4–3.

Toronton Kasperi Kapanen iski maalin Pittsburghia vastaan. Toronton Leo Komaroville kirjattiin puolestaan syöttöpiste. Toronto voitti 5–2.

Juttua korjattu ja päivitetty klo 10.32: Laine nousi maalipörssin jaettuun kärkeen, ei jaetulle toiselle sijalle.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat