Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Hus yli kaksinkertaistaa tehohoidon kapasiteetin – ”Varaudumme pahimpaan”

Lehtikuva / Timo Jaakonaho

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus kertoo, että koronavirusepidemiaan varautuminen on täydessä käynnissä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hus aikoo yli kaksinkertaistaa tarvittaessa tehohoidon kapasiteettia. Se hoituu muun muassa muuntamalla valvontatasoisia paikkoja, heräämötiloja ja leikkaussaleja asteittain väliaikaisiksi teho-osastoiksi.

Sairaanhoitopiiri ohjaa myös koronavirushoidon sijoittamista sairaaloissa. Potilaat jaetaan kolmeen ryhmään noudattaen Husin voimassa olevaa määritystä: vahvistetut koronaviruspotilaat, koronavirusepäilyt ja negatiiviset. Eri ryhmiin kuuluvat potilaat pidetään toisistaan erillään.

Myös kokonaisia vuodeosastoja voidaan tarvittaessa ottaa koronaviruspotilaiden käyttöön.

Husin mukaan ohjatulla sijoittamisella suojataan sairaaloissa olevia muita kuin koronaviruspotilaita sekä henkilöstöä ja estetään epidemian leviämistä sairaaloissa. Myös potilaiden siirrot Husin sairaaloiden ja osastojen välillä minimoidaan.

Sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut sairaanhoitopiirejä nostamaan tehohoidon kapasiteettia. Ohjeistus perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemiin tehohoidon tarpeen arvioihin.

– Lähdemme valmiusjohtamisessa siitä, että varaudumme pahimpaan. Selvitämme kaikki mahdollisuudet kasvattaa kapasiteettia edelleen, Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi toteaa tiedotteessa.

Hus Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. Husissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi.

Husista muistutetaan, että sen vastuulla on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi sairaanhoitopiiriin on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE