Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

HVK ja UPI ryhtyvät selvittämään EU:n toimien vaikutuksia huoltovarmuuteen

iStock

Huoltovarmuuskeskus (HVK) ja Ulkopoliittinen instituutti (UPI) tutkivat geotalouden riskien vaikutusta Suomen ja Euroopan unionin huoltovarmuuteen.

Demokraatti

Demokraatti

HVK:n ja UPIn yhteinen tutkimus kartoittaa, miten EU:n taloudellisten riskien vähentämiseen tähtäävät toimet vaikuttavat Suomen huoltovarmuuteen, ja kuinka Suomen huoltovarmuusosaamista voitaisiin edistää EU-tason keskusteluissa.

Tutkimuksessa selvitetään myös, mitä haasteita ja mahdollisuuksia taloudellisten riskien lieventäminen tuo Suomelle. Tutkimusprojektissa annetaan konkreettisia ehdotuksia, miten Suomi voisi lisätä vaikuttavuuttaan eurooppalaisessa keskustelussa.

– Tutkimuksen tavoitteena on lisätä tilannetietoisuutta ja kehittää ennakointia huoltovarmuuden toimintaympäristön mahdollisista muutoksista. Projektin avulla pyritään myös edistämään huoltovarmuuteen ja varautumiseen liittyvää kansainvälistä toimijuutta sekä tutkittuun tietoon perustuvaa vuoropuhelua, Huoltovarmuuskeskuksen analyytikko Marko Ahvenainen sanoo tiedotteessa.

Tutkimusprojektia johtava Ulkopoliittisen instituutin tutkimusjohtaja Mikael Wigell korostaa tiedotteessa, että EU:ssa tehdään juuri nyt merkittäviä päätöksiä ja avauksia Euroopan strategisten riippuvuuksien vähentämiseksi esimerkiksi energian, kriittisten raaka-aineiden ja lääkeaineiden osalta.

– Myös Suomessa on tärkeää ymmärtää, miten nämä päätökset vaikuttavat kansalliseen huoltovarmuuteemme ja varautumiseemme. Tutkimuksella haluamme edistää ymmärrystä siitä, kuinka Eurooppa voi paremmin varautua kaikkein vakavimpiin kriisitilanteisiin, Wigell sanoo.

Tutkimusprojekti kestää elokuuhun 2025 ja sen rahoittaa Huoltovarmuuskeskus yhdessä Ulkopoliittisen instituutin kanssa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE