Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Hyvää kannattaa vähän odottaa” – Lindtman muistutti Mauno Koiviston sanoista

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman totesi, että tänään SDP valitsee ehdokkaansa, EU-komissaari Jutta Urpilaisen, joka tullaan valitsemaan Suomen tasavallan seuraavaksi presidentiksi.

Marja Luumi

Demokraatti

Ylimääräisen puoluevaltuuston kokouksessa Lindtman luonnehti, että nyt vasta vaalikamppailu Suomen seuraavasta tasavallan presidentistä todella alkaa.

– Kun Sanna (Marin) pyysi Juttaa ehdokkaaksemme eduskuntaryhmän kesäkokoukseesa, me kaikki tiesimme, mitä olemme tekemässä, tiesimme mitä Suomi kaipaa 2020-luvulla.

Suomi tarvitsee hänen mukaansa uuden ajan eurooppalaisen naisen ja globaalin johtajan, jolla on suorat kontaktit maailman johtajiin.

– Me tarvitsemme kansainvälisen politiikan ammattilaisen, jonka puhelimen pikavalinnasta löytyvät Ursula von der Leyenin, Jens Stoltenbergin ja Antonio Guterresin numerot.

Seuraa puoluevaltuuston kokousta tästä linkistä:

SUOMI tarvitsee presidentin, jolla on kykyä asettaa Suomen asema uudessa turvallisuuspoliittisessa ympäristössä, Nato-Suomessa sekä aggressiivisen ja arvaamattoman Venäjän naapurissa, Lindtman korosti.

– Me tarvitsemme myös presidentin, joka on vahva arvojohtaja, joka ymmärtää kansakunnan yhtenäisyyden perustuvan siihen, että tässä maassa ketään ei jätetä.

Tästä syystä SDP päätti puoluekokouksessa pyytää yksimielisesti Jutta Urpilaista SDP:n presidenttiehdokkaaksi.

– Monet tässä syksyn aikana olivat jo valmiita vetämään paksulla mustalla tussilla viivan ylitse SDP:n presidenttiehdokkaasta. Mutta me tiesimme, että hyvää kannattaa hetken odottaa. Kun toissa viikonloppuna Jutta Tampereella ilmoitti, että hän on käytettävissä, harmaa presidentinvaalikamppailu sai viimein väriä ja sähköä, Lindtman hehkutti.

Hän oli varma, että nämä presidentinvaalit tulevat kiinnostamaan kansalaisia, ja äänestysaktiivisuus nousee.

– Ihmiset heräävät pohtimaan, ketä Suomi aidosti tarvitsee seuraavaksi presidentiksi tässä joulukuun tienoilla. Näin tapahtui myös Tarja Halosen enimmäisessä vaalikampanjassa ja lopputuloksen tiedämme.

LINDTMAN muistutti myös, että Mauno Koivisto teki aikoinaan vain kolmen viikon kampanjan todeten, että “kyllä kolmessa viikossa ehtii sanomaan kaiken oleellisen”.

– Nyt meillä on hyvin aikaa.

Lindtman kuvaili Urpilaista helposti lähestyttäväksi, lämpimäksi ihmiseksi ja lasikattojen rikkojaksi.

– Nyt tarvitaan rohkeutta, sisua ja valoa. Ja sitä häneltä on aina löytynyt.T änään nimitämme SDP:lle ja Suomelle ehdokkaan, joka tullaan valitsemaan Suomen tasavallan seuraavaksi presidentiksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE