Politiikka

”Ihmisillä on näköjään erilaisia omatuntoja” – Soini: Kolmen ps-edustajan äänestys hallintarekisteriesitystä vastaan ei jää tähän

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Timo Soini tänään eduskunnassa ennen täysistuntoa.
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Timo Soini tänään eduskunnassa ennen täysistuntoa.
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Timo Soini tänään eduskunnassa ennen täysistuntoa.

Perussuomalaisten puheenjohtajan ulkoministeri Timo Soinin mukaan kolmen puolueen kansanedustajan äänestys hallintarekisteriesitystä vastaan käsitellään eduskuntaryhmässä.

– Ihmisillä on näköjään erilaisia omatuntoja, kellä ne liittyy homoliittoihin, kellä ne liittyy maahanmuuttoon, kellä ne liittyy hallintarekisteriin. Mä lähden siitä mikä on yhdessä sovittu enemmistöllä, niin se pidetään, Soini sanoo Demokraatille.

– Itse tuen aina hallituksen valittua linjaa, hän kommentoi STT:lle.

Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi ei ennakoi mahdollisia seuraamuksia kapinakansanedustajille.

– Toimimme eduskuntaryhmän yksimielisesti hyväksymien sääntöjen mukaisesti. Niitä harkitaan nyt teon vakavuusasteen mukaan.

Rangaistustoimenpiteitä vastaavasta käytöksestä ei ole Kankaanniemen mukaan jouduttu harkitsemaan perussuomalaisten hallituksessa olon aikana.

Eduskunta hyväksyi kiistellyn esityksen hallintarekisteristä äänin 94–62. Kiista on repinyt etenkin perussuomalaisten eduskuntaryhmää. Perussuomalaisten poliisikansanedustajista Veera Ruoho, Mika Raatikainen ja Tom Packalén äänestivät esitystä vastaan.

Hallitusrintama pysyi muilta osin yhtenäisenä. Poissa oli 43 kansanedustajaa. Heidän joukossaan myös PS-ryhmän neljäs poliisi Kari Kulmala.

Hallituksen esitys tekee suomalaisomistajalle mahdolliseksi omistusten hallinnoinnin ulkomaisen hallintarekisterin kautta, jos suomalaisyhtiö laskee osakkeita liikkeelle toisessa EU-maassa.

Juttua on täydetty lisätiedoilla ja sen otsikko on muutettu klo 15.45.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat