Politiikka

IL paljasti merkittävien sote-vaikuttajien kytkyt terveysbisnekseen – ”Hän totesi, ettei ongelmaa ole”

Jari Soini
Professori Heikki Hiilamo.
Jari Soini
Professori Heikki Hiilamo.
Jari Soini
Professori Heikki Hiilamo.

Viime päivinä niin julkisessa sanassa kuin politiikassakin on puhuttanut paljon Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professorin ja hallituksen sote-asiantuntijaryhmän jäsenen Heikki Hiilamo sote-kannat. Niitä on ehditty luonnehtia sote-keskustelun kannalta jopa käänteentekeviksi.

Vielä joulukuussa hän arvosteli Helsingin Sanomissa voimakkaasti hallituksen sote-uudistusta.

Viime sunnuntaina HS:ssä julkaistiin kuitenkin Hiilamon yhdessä THL:n ylijohtajan Marina Erholan ja Aalto-yliopiston tutkimusjohtajan Katariina Silanderin kanssa tekemä mielipidekirjoitus, jossa katsottiin, että olisi riski pitkittää sote-uudistusta vanhentuneilla väitteillä.

Hiilamon tulkittiin näyttäneen vihreää valoa sotelle, kunnes hän itse tarkensi Uudelle Suomelle tarkoittaneensakin vain keltaista valoa (ks. tviitti alla).

 

Iltalehti paljastaa nyt, että Hiilamo nimitettiin Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön hallitukseen 14. joulukuuta eli neljä päivää Helsingin Sanomissa julkaistun kriittisen kirjoituksen jälkeen.

Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö taasen on yksityisiä terveyspalveluja tarjoavan Terveystalon 4. suurin omistaja noin 10 prosentin omistusosuudella. Hallituksen ajaman valinnanvapausmallin on arvioitu hyödyttävän Terveystalon kaltaisia suuria terveyspalveluyrityksiä. Silander puolestaan pitää ammatinharjoittajana, ei-työsuhteisena vastaanottoa Terveystalossa.

Sekä Hiilamo että Silander katsovat Iltalehden mukaan, ettei linkki Terveystaloon muodostu ongelmaksi sote-asiantuntijaryhmän jäsenyyden kannalta.

– Olen käynyt asian ryhmän puheenjohtajan kanssa läpi. Hän totesi, ettei ongelmaa ole. En edusta ryhmässä Helsingin Diakonissalaitosta enkä missään tapauksessa Terveystaloa, Hiilamo sanoo Iltalehdelle.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat