Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Ilmastoaktivisti Thunberg jyrähti: ”Mitään ei ole tehty” – Trumpkin tänään äänessä

LEHTIKUVA / AFP Fabrice Coffrini

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg sanoi Davosin talousfoorumissa, että ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun eteen ”ei itse asiassa ole tehty mitään”.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hän totesi, että kun taistelua ympäristön ja ilmaston puolesta tarkastelee laajasta perspektiivistä, mitään ei ole tehty ja paljon enemmän pitää tehdä.

– Olemme vasta alussa.

Thunberg esitti kantansa aamupäivällä talousfoorumin paneelikeskustelussa Sveitsin Davosissa.

Tapahtuma kokoaa liike-elämän, hallitusten, kansainvälisten järjestöjen ja kansalaisyhteiskunnan edustajat keskustelemaan muun muassa taloudesta, ilmastonmuutoksesta ja hyvinvoinnista.

Tänään puhujalavalle astelevat myös muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Kiinan varapääministeri Han Zheng.

– Ilmastonmuutos on kuuma puheenaihe Davosissa, arvioi jo etukäteen ekonomisti Chris Williamson IHS Markit -yhtiöstä, joka tekee analyyseja yritysten ja hallitusten päätöksentekoa varten. Hänen mukaansa ilmapiirissä on tapahtunut muutos ja on oivallettu, että ilmastonmuutos on uhka talouskasvulle.

Trump on toistuvasti ilmaissut skeptisyytensä.

Talousfoorumin viime viikolla julkistamassa raportissa varoitettiin, että ilmastonmuutos iskee kovemmin ja nopeammin kuin monet odottivatkaan. Raportin mukaan lämpötila maapallolla voi näillä näkymin nousta vähintään kolmella asteella vuosisadan loppua kohden.

Presidentti Trump, joka on toistuvasti ilmaissut skeptisyytensä ilmastonmuutokseen liittyen, on puhujalavalla alustavasti alkuiltapäivällä Suomen aikaa. Trump on talousfoorumissa Sveitsissä samana päivänä, kun hänen virkasyytteidensä käsittely alkaa Yhdysvaltain senaatissa.

Davosissa on mukana myös pääministeri Sanna Marin (sd.). Erillisissä tapaamisissa Marin tapaa muun muassa Applen toimitusjohtajan Tim Cookin, Googlen toimitusjohtajan Sundar Pichain ja Microsoftin johtajan Brad Smithin.

Maailman terveysjärjestön WHO:n pääjohtajan Tedros Adhanom Ghebreyesusin kanssa Marin keskustelee hyvinvointitaloudesta ja terveyspolitiikasta sekä naisten ja tyttöjen asemasta ja oikeuksista.

Marinin lisäksi talousfoorumiin osallistuvat Suomen hallituksesta ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja työministeri Tuula Haatainen (sd.).

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
24.9.2020
Hallitus neuvottelee rajoitustoimista ensi tiistaina – Pekonen toivoo alueilta ripeitä toimia‚ Saarikko pitäisi yökerhojen aukiolojen tarkastelua vastuullisena
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE