Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Iltalehti: SDP:n Niina Malmia epäillään rikoksesta – liittyy 420 euron viisumihankintaan

Jukka-Pekka Flander

Poliisi on aloittanut esitutkinnan Imatran kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajan Erkki Saarimäen (sin.) viisumihankinnasta, kertoo Iltalehti. Lehden tietojen mukaan rikoksesta epäillään Saarimäkeä ja Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa Niina Malmia. Malm on myös kansanedustaja ja SDP:n varapuheenjohtaja.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kyseessä on 419,99 euron viisumilasku. Saarimäki oli itse tilannut viisumin, ja Malm oli hyväksynyt Saarimäen viisumilaskun tarkistamatta, onko se aiheellinen.

Poliisi on kertonut Iltalehdelle epäilevänsä rikoksesta kahta henkilöä, mutta se ei ota kantaa rikoksesta epäiltyjen nimiin. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Raivikko Kaakkois-Suomen poliisista sanoo Iltalehden mukaan, että rikosnimikkeet ovat toisen epäillyn osalta maksuvälinepetos ja virkavelvollisuuden rikkominen ja toisen epäillyn osalta tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen.

Viisumihankinnasta huhtikuussa uutisoineen Ylen mukaan asia nousi esiin sisäisen tarkastuksen tavanomaisessa luottokorttien käytön ja edustuskulujen selvityksessä. Sisäinen tarkastus katsoi, ettei Saarimäellä ollut viisumille todellista tarvetta, minkä jälkeen Imatran kaupunginhallitus teki viisumihankinnasta tutkintapyynnön poliisille. Saarimäen mukaan viisumilasku oli mennyt vahingossa kaupungille.

Poliisin esitutkinta on vielä alkuvaiheessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE