Nyheter

Immonen utsedd till sannfinländska riksdagsgruppens generalsekreterare

Lauri Heikkinen/Statsrådets kansli/Wikimedia Commons
I regeringsförhandlingarna är Olli Immonen (till höger) Sannfinländarnas sekreterare vid förhandlingsbordet Nyckeln till tillväxt. Samlingspartiets riksdagsledamot Sanni Grahn-Laasonen fungerar som ordförande vid förhandlingsbordet och riksdagens vice talman Juho Eerola (Sannfinländarna) är en av förhandlarna.

Den före detta riksdagsledamoten Olli Immonen från Uleåborgs valkrets har blivit enhälligt utsedd till generalsekreterare för Sannfinländarnas riksdagsgrupp.

ABL

 

 

– Jag är väldigt tagen av förtroendet jag har fått. Jag ska utveckla kansliets och riksdagsgruppens verksamhet och samarbete i en god anda. Jag upplever som min styrka att jag känner till vad riksdagsledamöterna behöver för att laget fungerar. Vi har ett briljant lag som är fullt av idéer. Det är dags att förverkliga idéerna, säger Immonen i sitt meddelande.

Riksdagsgruppens ordförande Lulu Ranne är nöjd med valet av Immonen och tror på hans erfarenhet kombinerat med kansliets expertis.

Immonen har beskrivit sin politiska filosofi som nationalliberalism och han har nämnt Anders Chydenius och Jörg Haider som sina förebilder.

Den 17 juni 2015, på årsdagen av mordet på Nikolaj Bobrikov, besökte Immonen Eugen Schaumans grav i Borgå i sällskap av nationalsocialister. Gruppfotot från begravningsplatsen ledde till uppståndelse. Senare samma år var han en period utanför den sannfinländska riksdagsgruppen efter att ha förorsakat en skandal med ett Facebookinlägg där han beskrev mångkultur som en mardröm som ska besegras.

Immonen var 25 år gammal när han först blev invald i riksdagsvalet 2011. Han omvaldes 2015 och 2019 men lyckades inte bli vald för en fjärde mandatperiod och fortsätter nu sin karriär i riksdagshuset i en annan roll.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE