Politiikka

Jan Vapaavuori julkisti ehdotuksensa Helsingin budjetiksi – SDP:n Eveliina Heinäluoma: ”Kaupungin tulee torjua eriytymiskehitystä”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori julkisti ehdotuksensa Helsingin kaupungin vuoden 2020 talousarvioksi tänään.

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma näkee budjettiehdotuksessa sekä myönteisiä että haasteellisia puolia ryhmien välisiä neuvotteluja ajatellen.

”Pidän hyvänä, ettei Vapaavuori lähtenyt kokoomuksen valtuustoryhmän vaatimalle oikeistolaisen veropolitiikan linjalle, vaan pitää Helsingin veroprosentin paikallaan”, Heinäluoma sanoo tiedotteessa.

Kaupungin voimakas kasvu asettaa Heinäluoman mukaan paineita lähipalvelujen järjestämisen, kaupungin tasa-arvoisen kehittymisen ja työntekijöiden jaksamisen osalta.

”Helsingin on pidettävä kiinni laadukkaista lähipalveluista ja työntekijöidensä hyvinvoinnista. Helsingillä on ollut erityisiä haasteita vanhusten kotihoidon ja terveysasemien jonojen kanssa. Muutoksen toteuttaminen edellyttäisi pormestarin ehdotusta enemmän rahoitusta sosiaali- ja terveystoimialalle.”

Heinäluoma huomauttaa, että kansainvälisessä vertailussa Helsinki on onnistunut torjumaan tehokkaasti kaupunginosien eriytymiskehitystä. Alueiden eriytyminen on kuitenkin tutkimusten mukaan vahvistunut viimeisten vuosien aikana. Kehityssuuntaan puuttumiseksi kaupungilta vaaditaan aiempaa voimakkaampia toimenpiteitä.

SDP on esittänyt syksyn alussa myönteisen erityiskohtelun rahoituksen laajentamista koskemaan heikommassa sosiaalisessa asemassa olevien alueiden palveluja sekä aluekehitystä laajemminkin. Vuoden 2020 budjetissa kirjasto- ja nuorisopalvelut voisivat toimia myönteisen erityiskohtelun laajentamisen pilottina.

”Kaupungin tulee torjua eriytymiskehitystä ja suunnata rahoitusta niille alueille, joilla eriytyminen on lähtenyt kasvuun. SDP:n tavoitteena on, että nyt kouluille suunnattua erityisrahoitusta tulee laajentaja koskemaan myös kulttuuria, liikuntaa ja nuorisopalveluja.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 19/19
KANSAN KUKKAROLLA - Verotusta siirtyy kulutukseen
TÄMÄN SORTIN FEMINISMIÄ - Katse rakenteisiin
KIVUN HISTORIA - Elina Hirvonen kirjoitti kohuromaanin
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Käynnissä on kulttuurisota, rienaamiseen, provosointiin ja tunteisiin liittyvä taistelu identiteeteistä – Tutkija: ”Vastapuoli täytyy demonisoida ja näyttää huonossa valossa”
2.10.2019

Luetuimmat


Uusimmat