Talous

Jättikauppa! Terveystalo ostaa Attendon terveyspalvelut Suomessa

Lehtikuva
Lehtikuva

Terveystalo tiedottaa ostavansa Attendon terveyspalvelut Suomessa. Kauppa on velattomalta arvoltaan 233 miljoonaa euroa.

”Olemme hyvin tyytyväisiä löydettyämme kotimaisen omistajan Attendo Suomen terveyspalveluille. Aloitin kolmen kollegani kanssa terveyspalveluliiketoiminnan Suomessa vuonna 2000, ja se on ollut osa Attendoa vuodesta 2007 lähtien. Kauppa mahdollistaa keskittymisen hoivan liiketoiminnan kehittämiseen Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, ja antaa samalla terveyspalveluille vielä paremmat mahdollisuudet kehittyä Terveystalon omistuksessa”, sanoo Pertti Karjalainen, Attendon toimitusjohtaja Attendon tiedotteessa.

Attendon mukaan myynti antaa sille paremmat mahdollisuudet keskittyä hoivapalveluihin Pohjoismaissa.

Kaupan lopullinen toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän. Vuoden 2017 tilinpäätöksen perusteella Terveystalon ja Attendon Suomen-toimintojen yhteenlaskettu liikevaihto oli 924 miljoonaa euroa. Työntekijöitä yrityksillä on yhteensä 12 000 henkeä.

Kaupan jälkeen Terveystalo on suurempi kuin seuraavaksi isoin alan yritys Mehiläinen, jonka liikevaihto oli viime vuonna 755 miljoonaa euroa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat