Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Jens Stoltenbergilta Ukraina-avaus: “Meidän on muutettava tukemme dynamiikkaa”

LEHTIKUVA / AFP / KENZO TRIBOUILLARD

Ukrainan tukemisessa pitäisi jatkossa nojata enemmän Naton pitkäaikaisiin sitoumuksiin ja vähemmän vapaaehtoiseen tukeen, sanoo Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg. Tukea saataisiin näin muutettua hänen mukaansa lyhytaikaisesta pitkäaikaiseksi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Stoltenberg kommentoi asiaa saapuessaan Brysselissä Naton päämajalle liittokunnan ulkoministerien kaksipäiväiseen kokoukseen.

-  Meidän on muutettava tukemme dynamiikkaa. Meidän on taattava Ukrainalle luotettava ja ennakoitavissa oleva turvallisuusapu pitkäksi aikaa, Stoltenberg sanoi.

Naton tulisi ottaa Stoltenbergin mukaan enemmän vastuuta sotilaskaluston koordinoimisesta Ukrainaan ja ukrainalaisten koulutuksesta. Stoltenbergin mukaan keskustelussa on myös monivuotinen pitkän aikavälin taloudellinen sitoutuminen Ukrainan tukemiseen.

Useat uutismediat ovat kertoneet kokouksen alla Stoltenbergin ehdottaneen sadan miljardin euron sotilaallisen avun rahastoa Ukrainan tueksi viiden vuoden ajaksi. Stoltenberg kuitenkin kieltäytyi kokoukseen saapuessaan ottamasta kantaa ehdotuksen yksityiskohtiin.

-  Voin sanoa olevani tyytyväinen siihen, että liittolaiset ovat yhtä mieltä siitä, että meidän on jatkettava tukeamme Ukrainalle ja vahvistettava sitä. Siksi keskustelemme nyt keinoista, joilla tuki voitaisiin vakiinnuttaa Naton puitteissa, jotta siitä tulisi ennustettavampaa ja vankempaa, hän sanoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE