Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

JHL pelkää, että yli 180 työpaikkaa on liipasimella Turun yt-neuvotteluissa

Vesa Tyni / JHL
Yt-neuvottelujen vaikutukset näkyvät turkulaisille annettavien palveluiden laadussa, JHL:n toimialajohtaja Mari Keturi sanoo.

Turun yhteistoimintaneuvottelut voivat käydä suunniteltuja säästöjä kalliimmiksi, ammattiliitto JHL varoittaa.

Demokraatti

Demokraatti

Huomenna alkavissa Turun yt-neuvotteluissa kaupunki tavoittelee henkilöstömenoihin 10,8 miljoonan euron säästöjä.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n mukaan uhkana on pahimmillaan yli 180 työpaikan menetys. Mahdollisia muita henkilöstövaikutuksia olisivat tiedotteen mukaan muiden muassa työntekijöiden osa-aikaistaminen ja lomautukset sekä henkilöstöetuuksien niukentaminen. Säästöt on tarkoitus toteuttaa vuoden 2025 aikana.

– Suunnitellut vähennykset tulevat heikentämään työntekijöiden jaksamista ja työhyvinvointia merkittävästi. Vaikutukset näkyvät turkulaisille annettavien palveluiden laadussa, JHL:n toimialajohtaja Mari Keturi sanoo tiedotteessa.

JHL varoittaa, että henkilöstön vähentäminen, osa-aikaistaminen ja lomauttaminen lisäävät todennäköisesti jäljelle jäävien työntekijöiden työtaakkaa.

YT-KUTSU ei tullut Turun kaupungin JHL:n pääluottamusmiehen Maarit Salosen mukaan yllätyksenä.

– Fiilikset henkilökunnan kesken ovat kaikkea muuta kuin hyvät. Eipä täällä yhtä ainoaa turhaa työntekijää ole töissä, hän sanoo tiedotteessa.

Salonen kertoo, että alustavien tietojen mukaan yt-neuvottelut koskevat koko kaupungin henkilökuntaa, mutta varhaiskasvatus ja koulutus pyrittäisiin turvaamaan. Hän ei silti usko, että nekään olisivat täysin turvassa. Esimerkiksi ryhmäkoot voivat hänen mukaansa kasvaa.

Mari Keturi katsoo, että henkilöstöetuuksien leikkaukset ja työolosuhteiden heikentäminen vähentävät Turun kaupungin houkuttelevuutta työnantajana. JHL:n mukaan Turun suunnittelemat säästöt voivat tuoda lyhyen aikavälin säästöjä, mutta niiden pitkän aikavälin vaikutukset voivat käydä kaupungin taloudelle kalliiksi.

– Henkilöstön hyvinvoinnin heikentyminen ja kaupungin pitovoiman lasku johtaa hyvin todennäköisesti korkeampiin kustannuksiin tulevaisuudessa, Keturi sanoo tiedotteessa.

JHL kummeksuu Turun tulonlisäystoimien vajavaisuutta. Kaupunki on esittämässä veroprosentin nostoa 6,9 prosentista 7,1 prosenttiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE