Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Työmarkkinat

JHL pettyi Helsingin kaupunginvaltuuston päätökseen yhtiöittää HKL – ”Palkkauksen ja muiden työsuhteen ehtojen on pysyttävä yhtiössä vähintään nykytasolla”

Lehtikuva
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL järjesti mielenosoituksen HKL:n yhtiöittämistä vastaan Helsingin Senaatintorilla 22. syyskuuta 2021.

Ammattiliitto JHL on pettynyt Helsingin kaupunginvaltuuston päätökseen yhtiöittää HKL. Järjestön tiedotteessa vaaditaan, että päättäjien pitää turvata henkilöstön asema ja varmistaa päätöksenteon avoimuus myös yhtiössä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Helsingin valtuustolla ei ollut riittäviä perusteita muuttaa HKL:ää liikelaitoksesta yhtiöksi. Nykymuotoinen liikelaitos on toimiva ja taannut tähänkin saakka tutkimusten mukaan Euroopan parhaimmistoon kuuluvaan joukkoliikenteen”, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sanoo.

JHL on pettynyt myös siihen, että valtuuston päätökseen ei kirjattu henkilöstön asemaa turvaavia lausekkeita.

”Palkkauksen ja muiden työsuhteen ehtojen on pysyttävä yhtiössä vähintään nykytasolla. JHL tulee toimimaan aktiivisesti henkilöstön aseman turvaamiseksi.”

Puheenjohtajan mukaan työnantaja on toiminnallaan rapauttanut henkilöstön luottamusta.

”Nyt on korkea aika alkaa toimimaan aidosti yhteistoiminnassa henkilöstön kanssa. Henkilöstön edustajien on saatava edustus yhtiön johtoryhmään ja hallitukseen”, Niemi-Laine vaatii.

Niemi-Laineen mukaan päättäjien pitää nyt varmistaa valtuutetuille ja henkilöstön edustajille laaja tiedonsaantioikeus yhtiössä.

Järjestön mukaan myös yt-neuvottelut HKL:n yhtiöittämisestä eivät sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla. JHL on tehnyt yt-neuvotteluista poliisille tutkintapyynnön.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE