Kotimaa

”Joka päivästä kärsit, jos et tuu ite pois” – mies uhkaili turvakotiin paennutta naista, vankilatuomio rapsahti

LEHTIKUVA / LAURA UKKONEN
LEHTIKUVA / LAURA UKKONEN
LEHTIKUVA / LAURA UKKONEN

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 60-vuotiaan miehen vankilaan, sillä hän valmisteli entisen avopuolisonsa vakavaa vahingoittamista. Oikeuden mukaan mies oli toistuvasti uhkaillut turvakodissa ollutta naista väkivallalla ja varustautunut useilla aseilla.

– Vaara törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen toteuttamisesta on ollut ilmeinen huomioon ottaen pitkään jatkunut uhkailu väkivallalla ja varustautuminen ampuma- ja teräaseella, käräjäoikeus toteaa.

Oikeuden mukaan mies ja nainen olivat seurustelleet vuodesta 2017. He asuivat Ruotsissa, mistä nainen oli viime vuoden lopulla lähtenyt Suomeen. Suomessa nainen asui eri turvakodeissa, ja oikeus katsoi miehen pahoinpidelleen häntä.

Turvakodissa ollessaan nainen piti yhteyttä miehen kanssa. Viestittely oli oikeuden mukaan osin normaalia, mutta iso osa viesteistä sisälsi väkivallalla uhkaamista.

– Otan nyt vaikka kuolleena sinut. Joka päivästä kärsit, jos et tuu ite pois. Kuta kauemmin oot pois, niin sitä kovemman kohtalon koet multa. Ei haittaa mitään, en ole ajatellut ennenkään tuomioita, oli mies kirjoittanut viesteissään.

Autosta löytyi pistooli, patruunoita, kaksi puukkoa ja kaasusumutin.

Tänä vuonna alkuvuoden ja kevään aikana mies yritti etsiä naista Suomesta. Oikeuden mukaan hän oli hakenut internetistä Suomen turvakotien sijainteja ja käynyt Helsingissä sijaitsevan turvakodin lähistöllä.

– Mies oli käynyt etsimässä naista Haagan turvakodin läheisyydessä esittämällä kaupassa ja kioskissa naisen kuvaa, tuomiossa sanotaan.

Syyttäjän mukaan mies oli väittänyt kioskin ja kaupan henkilökunnalle etsivänsä dementoitunutta siskoaan. Oikeus ei ottanut kantaa tähän.

Etsintöjensä jälkeen mies lähti takaisin Ruotsiin, mutta palasi Suomeen jo seuraavalla viikolla huhtikuun loppupuolella. Seuraavana päivänä poliisi otti kiinni miehen, ja tämän autosta löytyi pistooli, patruunoita, kaksi puukkoa ja kaasusumutin.

Eilen antamallaan tuomiolla käräjäoikeus tuomitsi Allan Gunnar Lindströmin, 60, kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan. Tuomio tuli törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta, laittomasta uhkauksesta, pahoinpitelystä, kolmesta ampuma-aserikoksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

STT–JECATERINA MANTSINEN

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 16/19
KÄTKETTY VENÄJÄ - Putinin suosio laskee
VÄRIKÄS SUOMI - Emme pärjää ilman maahanmuuttoa
SIXTEN KORKMAN - Ison kuvan hahmottaja
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

PT arvioi Suomen talouden jäähtyvän – näin käy Eila Eläkeläiselle ja Tomi Työttömälle
17.9.2019

Luetuimmat


Uusimmat