Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

”Joka päivästä kärsit, jos et tuu ite pois” – mies uhkaili turvakotiin paennutta naista, vankilatuomio rapsahti

LEHTIKUVA / LAURA UKKONEN

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 60-vuotiaan miehen vankilaan, sillä hän valmisteli entisen avopuolisonsa vakavaa vahingoittamista. Oikeuden mukaan mies oli toistuvasti uhkaillut turvakodissa ollutta naista väkivallalla ja varustautunut useilla aseilla.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Vaara törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen toteuttamisesta on ollut ilmeinen huomioon ottaen pitkään jatkunut uhkailu väkivallalla ja varustautuminen ampuma- ja teräaseella, käräjäoikeus toteaa.

Oikeuden mukaan mies ja nainen olivat seurustelleet vuodesta 2017. He asuivat Ruotsissa, mistä nainen oli viime vuoden lopulla lähtenyt Suomeen. Suomessa nainen asui eri turvakodeissa, ja oikeus katsoi miehen pahoinpidelleen häntä.

Turvakodissa ollessaan nainen piti yhteyttä miehen kanssa. Viestittely oli oikeuden mukaan osin normaalia, mutta iso osa viesteistä sisälsi väkivallalla uhkaamista.

– Otan nyt vaikka kuolleena sinut. Joka päivästä kärsit, jos et tuu ite pois. Kuta kauemmin oot pois, niin sitä kovemman kohtalon koet multa. Ei haittaa mitään, en ole ajatellut ennenkään tuomioita, oli mies kirjoittanut viesteissään.

Autosta löytyi pistooli, patruunoita, kaksi puukkoa ja kaasusumutin.

Tänä vuonna alkuvuoden ja kevään aikana mies yritti etsiä naista Suomesta. Oikeuden mukaan hän oli hakenut internetistä Suomen turvakotien sijainteja ja käynyt Helsingissä sijaitsevan turvakodin lähistöllä.

– Mies oli käynyt etsimässä naista Haagan turvakodin läheisyydessä esittämällä kaupassa ja kioskissa naisen kuvaa, tuomiossa sanotaan.

Syyttäjän mukaan mies oli väittänyt kioskin ja kaupan henkilökunnalle etsivänsä dementoitunutta siskoaan. Oikeus ei ottanut kantaa tähän.

Etsintöjensä jälkeen mies lähti takaisin Ruotsiin, mutta palasi Suomeen jo seuraavalla viikolla huhtikuun loppupuolella. Seuraavana päivänä poliisi otti kiinni miehen, ja tämän autosta löytyi pistooli, patruunoita, kaksi puukkoa ja kaasusumutin.

Eilen antamallaan tuomiolla käräjäoikeus tuomitsi Allan Gunnar Lindströmin, 60, kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan. Tuomio tuli törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta, laittomasta uhkauksesta, pahoinpitelystä, kolmesta ampuma-aserikoksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

STT–JECATERINA MANTSINEN

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE