Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

”Juhannuspommi käänsi tartunnat kasvuun” – MaRa kantelee KymSoten toiminnasta

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry tekee kantelun Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän KymSoten riittämättömistä koronatoimista Vaalimaan raja-asemalla eduskunnan oikeusasiamiehelle.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

MaRa sanoo tiedotteessa, että KymSoten alimitoitetun resurssoinnin takia 800 jalkapallon EM-kisoissa käynyttä matkustajaa päästettiin Suomeen vapaasti.

– KymSote on perustellut terveystarkastusten epäonnistumista riittämättömillä tiedoilla matkustajien määrästä, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi kritisoi.

Hänen mukaansa tosiasiassa KymSoten ja muiden viranomaisten tiedossa oli, että kisoista palaaminen painottuu tiistaipäivään ja -iltaan 22.6.

– Siitä huolimatta ruuhka-aikana paikalla oli selvästi riittämätön määrä henkilökuntaa. KymSoten laiminlyöntien seurauksena oli ylilääkärin myöhemmin kuvailema juhannuspommi, joka käänsi tartunnat kasvuun ja toi deltavariantin Suomeen.

”Tämä ei ole oikeudenmukaista.”

Lappi arvioi, että tämän takia Uudenmaan maakunnan ravintola- ja kokoontumisrajoitukset jäivät kireiksi ja osassa Varsinais-Suomen ja Päijät-Hämeen kuntia tapahtuma-alan rajoituksia kiristettiin.

– Nyt näyttää siltä, että myös muiden maakuntien ravintola- ja kokoontumisrajoituksia kiristetään. Toimialan yrityksille aiheutuvat myynnin menetykset ovat vähintään useita kymmeniä miljoonia euroja yksin Uudellamaalla.

Hänen mukaansa yksittäisten henkilöiden vastuuttoman käytöksen takia tuhannet ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjät ja työntekijät ovat joutuneet sijaiskärsijän asemaan.

– Näyttääkin siltä, että valtioneuvoston on helpompi rajoittaa ravintola- ja tapahtuma-alan toimintaa kuin päättää keinoista, joilla puututaan vastuuttomasti käyttäytyvien henkilöiden toimintaan. Tämä ei ole oikeudenmukaista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE