Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Jutta Urpilainen kaipaa Suomen EU-vaikuttamiseen enemmän itsetuntoa

Finanssialan Finanssi-illassa eilen puhunut EU-komissaari Jutta Urpilainen (sd.) toivoo Suomessa käytävän enemmän keskustelua siitä, mitä Suomi EU:lta haluaa ja mihin suuntaan unionia pitäisi kehittää.

Demokraatti

Demokraatti

Hän toivoi myös, että hallitusneuvotteluissa pohditaan miten Suomen EU-päätöksentekojärjestelmää voisi muuttaa niin, että se mahdollistaisi nykyistä paremmin ennakkovaikuttamisen.

Asiasta kertoo Finanssiala uutiskirjeessään.

– Miten saisimme Suomen EU-vaikuttamisen viritettyä enemmän siihen, että Suomi olisi esittämässä ideoita jo etukäteen komissiolle eikä kommentoimassa ideoita vasta sitten, kun ne tuodaan U- tai E-kirjelminä eduskuntaan? Urpilainen kysyi puheessaan.

– Tehokkainta vaikuttaminen on silloin, kun ideat ovat vasta kehittelyasteella. Tähän Suomen pitäisi pyrkiä. Olen nykyisessä työssäni komissaarina nähnyt, miten suuret jäsenmaat tulevat esittämään ideoitaan komissiolle. Siinä on kyse itsetunnosta – sitä kaipaisin myös Suomelta, Urpilaisen kerrotaan todenneen.

Urpilaisen mukaan seuraavaan hallitukseen täytyisi saada hallitusohjelmatasolle kirjaus siitä, miten eduskunta saataisiin mukaan EU-politiikkaan nykyistä varhaisemmassa vaiheessa.

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) on esittänyt aiemmin Demokraatin haastattelussa hyvin samansuuntaisia ajatuksia kuin Urpilainen.

Lisää aiheesta

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE