Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Käänne Perussa: presidenttiehdokasta vaaditaan kiinni otettavaksi

Lehtikuva

Perussa korruptiota tutkiva syyttäjä on pyytänyt oikeusistuinta määräämään presidentinvaaleissa toiselle kierrokselle yltäneen Keiko Fujimorin kiinni otettavaksi ennaltaehkäisevästi. Fujimori oli jo valmiiksi ehdonalaisessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Syyttäjä perustelee vaatimustaan sillä, että Fujimori olisi tavannut ihmistä, joka on todistajana aiemmin Fujimoria vastaan nostetussa korruptiojutussa. Fujimoria syytetään vaalirahan vastaanottamisesta brasilialaiselta rakennusyhtiöltä Odebrechtilta aiempia presidentinvaalikampanjoitaan varten vuosina 2011 ja 2016.

Hän on kiistänyt syytteet. Syyttäjät vaativat hänelle 30 vuoden vankeutta.

Fujimori ehti jo lusia yli vuoden tutkintavankeudessa ennen vaaleja. Hänet kuitenkin päästettiin ehdolle, koska häntä ei ole tuomittu rikoksesta. Perun lain mukaan syytteiden käsittelyä lykättäisiin presidenttikauden yli, jos Fujimori voittaisi vaalit.

Sunnuntain vaalien ääntenlaskenta on yhä kesken. Tällä hetkellä laitaoikeistolainen Fujimori on täpärästi jäljessä laitavasemmiston Pedro Castilloa, kun äänistä on laskettu yli 99 prosenttia. Hän on syyttänyt Castilloa vaalivilpistä.

Fujimorin isä Alberto Fujimori toimi Perun presidenttinä. Hänet tuomittiin myöhemmin 25 vuodeksi vankeuteen muun muassa ihmisoikeusrikkomuksista ja korruptiosta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE