Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Kääntyikö Pekka Haaviston takki maanantain aikana? Näin presidenttiehdokkaan puheet muuttuivat

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Pekka Haaviston (vihr.) mukaan itäraja olisi pitänyt sulkea kokonaan jo viime viikolla, uutisoi tänään Iltalehti.

Rane Aunimo

Demokraatti

– En ymmärtänyt sitä (hallituksen) logiikkaa, kun ajateltiin, että Salla ja Raja-Jooseppi jätetään auki, koska nyt näyttää siltä, että tapahtuu juuri niin kuin oli ennustettavissa, että pakolaisia ja siirtolaisia, joita Suomeen halutaan työntää, siirretään rajapisteeltä toiselle, Haavisto sanoi lehdelle maanantai-iltana tehdyssä haastattelussa.

IL:n mukaan Haavisto sanoi, että Suomi on altavastaaja Venäjän suhteen, jos rajapisteitä pidetään auki.

Lausunto on sikäli yllättävä, ettei Haavisto ainakaan korostanut asiaa Maaseudun Tulevaisuuden ja MTK:n presidenttitentissä aiemmin maanantaina edes kysyttäessä. Paneelissa käsiteltiin Suomen toimia itärajalla.

– Tässä on tilanne, jossa pitää toimia monella tasolla. Ensinnäkin pitää toimia rajaturvallisuuden tasolla eli tarvittaessa sulkea kaikki raja-asemat, Haavisto vastasi tentissä.

Myöhemmin keskustelussa Haavisto vastasi vielä Li Anderssonille, joka pohdiskeli kansainvälisten sopimusten noudattamista, jopa kiittämällä hallitusta.

– Yritin tässä juuri ilmaista tukeni hallitukselle, jossa on myöskin edustaja Halla-ahon puolue, mielestäni he ovat toimineet oikein tässä tilanteessa.

Valtioneuvosto päätti viime torstaina sulkea osan Suomen itärajasta, käytännössä neljä rajanylityspaikkaa. Demokraatti ei tavoittanut Haavistoa aamupäivällä kommenttia varten.

Monet mediat ovat kertoneet tänään, että hallitus valmistelee Suomen itärajan sulkemista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE