Kotimaa

Kallion kirkkoherra pyrkii piispaksi – Kotimaa: ”Olen liberaali, mutta en anarkisti”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo, 42, ilmoitti tänään lähtevänsä ehdolle Helsingin piispanvaaliin. Laajasaloa pyysi ehdolle kansalaisliike, jossa on mukana pappeja ja maallikoita. Hän on toiminut pappina 20 vuotta. Kallion kirkkoherrana Laajasalo aloitti vuoden 2013 helmikuussa.

Laajasalo tunnetaan muun muassa Yleisradion YleLeaks-ohjelmasta.

Kotimaa24-lehdessä Laajasalo korostaa, että piispanvaali on papeille ja luottamushenkilöille tilaisuus miettiä, mihin suuntaan kirkon pitäisi mennä.

Olin julkisesti uudistusmielinen jo 20 vuotta sitten.

Uusi avioliittolaki astuu 1.3. voimaan. Yhdeksi piispanvaalin keskeisistä kysymyksistä muodostuu samaa sukupuolta olevien parien vihkiminen ja siitä papeille koituvat seuraukset.

– Olen liberaali mutta en anarkisti, Laajasalo huomauttaa lehden haastattelussa.

Hän muistuttaa olleensa seksuaalieettisissä kysymyksissä julkisesti uudistusmielinen jo 20 vuotta sitten, kun se oli kirkkopoliittisesti epäedullista ja marginaalista.

– Toivon, että samaa sukupuolta olevia pareja voitaisiin vihkiä. Samaan aikaan olen sitä mieltä, että siitä päättää kirkolliskokous, ei hiippakunta eikä seurakunta, Laajsalo huomauttaa haastattelussa.

Laajasalon lisäksi myös sosiaalietiikan professorin Jaana Hallamaan tukijoukot järjestäytyvät. Kaisamari Hintikan mukanaolo piispanvaalissa ratkeaa tämän viikon lopulla. Hän toimii Luterilaisen maailmanliiton teologian ja julkisen todistuksen osaston johtajana ja ekumeenisten asioiden apulaispääsihteerinä.

Helsingin hiippakunnan piispanvaalin virallinen ehdokasasettelu alkaa 15. maaliskuuta. Ensimmäinen kierros järjestetään 16.8.2017. Nykyinen piispa Irja Askola jää eläkkeelle marraskuussa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat