Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Kansainvälinen erikoisuus” – Taalas hämmästeli Säätytalon esityksessään Marinin hallituksen hiilinielunäkemystä

Petteri Taalas Säätytalolla tiistaina.

Hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok.) on kutsunut Säätytalon neuvotteluihin asiantuntijaksi Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteerin Petteri Taalaksen. Edellisiin hallitusneuvotteluihin osallistunut Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen ei tällä kertaa saanut kutsua. Valinnan on ennakoitu tarkoittavan ilmastotavoitteista lipsumista.

Demokraatti

Demokraatti

Taalas on aiemmin ihmetellyt muun muassa suomalaisen ilmastokeskustelun keskittymistä hiilinieluihin. Hän jatkoi samoilla linjoilla tiistaina Säätytalolla pitämässään puheenvuorossa.

Taalaksen mukana Marinin hallituksen hiilineutraalisuustavoitteeseen sisältyy metsien hiilinielun säilyminen aiemmalla tasolla, mitä hän kutsuu kansainväliseksi erikoisuudeksi.

– Tätä on myös kritisoitu muun muassa professori (Johan) Rockströmin toimesta. Metsien merkitystä talouden, työllisyyden ja hyvinvointivaltion rahoituksen kannalta ei ole huomioitu riittävästi, Taalas totesi esityksessään tiistaina.

TAALAS huomautti, että metsien hyötykäyttöön ja maatalouteen liittyy Suomessa voimakkaita intohimoja.

– Näitä on syytä tarkastella myös muista kuin ilmastoperspektiiveistä tasapainoisen kokonaisuuden luomiseksi, hän jatkoi.

Suomen luonnonsuojeluliitto kommentoi Taalaksen kutsumista neuvotteluihin Twitterissä. Liiton mukaan hänen puheensa sisältävät monia ilmastotavoitteita jarruttavia väittämiä.

– Toivomme, että tämä ei ole vinkki hallituksen ilmastopolitiikasta, liitto viestitti kokoomukselle ja hallituksen muodostaja Orpolle.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE