Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja: Aktiivimalli kakkosta ei tule – ”Se on tämän mallin perustavanlaatuisin ero entiseen keppipolitiikkaan”

SDP:n kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ilmari Nurminen muistuttaa tiedotteessa, että hallitus on ensi töikseen lopettanut viime kaudella säädetyn aktiivimallin ja aktiivimalli kakkosta ei tule. Tämä hallitus ei toteuta hänen mukaansa niiden kaltaista työllisyyspolitiikkaa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Keskeistä on, että työttömän tulee hakea töitä, mutta hallituksen sopima malli ei edellytä onnistumista siinä, vaan ainoastaan yrittämistä yhdessä TE-palvelujen kanssa. Se on tämän mallin perustavanlaatuisin ero entiseen keppipolitiikkaan. Nyt työtön kohdataan ihmisenä.”

Työttömien tukemiseksi työvoimapalveluille suunnataan 70 miljoonaa euroa lisäresursseja. Tavoite tässä pohjoismaisessa mallissa on kohdata työttömät heti työttömäksi jäätyään kahden viikon välein. Työnhakijalle tehdään yksilöllinen työllistymissuunnitelma, jossa sovitaan yhdessä, montako työpaikkaa on haettava kuukaudessa. Määrä (0-4) riippuu alueen työmarkkinatilanteesta ja hakijan työkyvystä.

Jos työnhaussa tapahtuu jotain sovitusta poikkeavaa, ei suoraan seuraa karenssia, vaan muistutus. Nurmisen mukaan sen tarkoituksena on ehkäistä työnhakijan erehdyksestä tai tietämättömyydestä johtuvia työttömyysetuuden menetyksiä ja viivytyksiä. Myös pisimpiä, 90 päivän karensseja, lyhennetään 45 päivään.

”Myös perheiden tukeminen on työllisyyden nostossa tärkeää. Siksi onkin hienoa, että budjettiriihessä on sovittu varhaiskasvatusmaksujen alentamisesta 70 miljoonalla. Tällä tuetaan erityisesti pieni- ja keskituloisia perheitä ja parannetaan heidän työllistymistään. Kyseessä on tärkeä arvovalinta ja yksi merkittävimmistä poliittisista päätöksistä tässä budjettiriihessä.”

Nurmisen mukaan hallituksen toimet antavat edellytykset uusien työpaikkojen luomiselle, mutta eivät aiheuta työttömille kohtuuttomia tilanteita.

”Työllisyyden vahvistaminen on yhteinen tahtotilamme, jotta voimme turvata pohjoismaisen hyvinvointivaltiomme myös tulevaisuudessa.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
25.9.2020
Tänään kuultiin murheellista tietoa koronarokotteen aikataulusta – THL:n ylilääkäri torppaa nyt väitteen Demokraatille
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE