Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja astui esiin Hakkaraisen 38 276€-kohussa – ”Minun kontolle ”kuuluisi” kolmasosa Teuvon ”synniksi” osoitetusta summasta”

Lehtikuva

Iltalehden tekemän selvityksen mukaan perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on laskuttanut eduskunnalta ylivoimaisesti eniten verottomia kilometrikorvauksia tällä vaalikaudella.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Eduskunnan hallinto- ja palveluosaston mukaan Hakkarainen on laskuttanut oman auton käytöstä huhtikuun 2015 ja helmikuun 2019 välisenä aikana yhteensä 38 276 euroa.

– Ajan varmasti kaikista edustajista eniten, 100 000 kilometriä vuodessa, Hakkarainen kommentoi lehdelle.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho puolustaa Hakkaraista.

”Teuvoon kohdistuva likakampanja on ikävä ja epäoikeudenmukainen. Hän säästää veronmaksajan rahoja kuskaamalla itsensä lisäksi muita edustajia Helsingin ja Keski-Suomen väliä. Ei junalla ja lentokoneella matkustaminenkaan aivan ilmaista ole”, Halla-aho kirjoittaa Twitterissä.

Esiin astuu myös yksi Hakkaraisen kyydissä matkustaneista: Toimi Kankaanniemi.

”Kuljen Teuvon kyydissä ja ajan useimmiten kolmasosan matkasta. Eduskunta maksaa Teuvolle alennetun km-korvauksen sääntöjensä mukaisesti. Tässä ei ole mitään erikoista. Teuvo ei tällä rikastu. Minun kontolle ”kuuluisi” kolmasosa Teuvon ”synniksi” osoitetusta summasta.”

IL kertoo, että Hakkaraisen mukaan julkiset kulkuyhteydet Viitasaarelle ovat huonot, sillä vaihtoehtoja on tasan kaksi: juna tai lentokone. Jyväskylän juna-asemalle ja lentoasemalle on Hakkaraisen kotiovelta yli 100 kilometriä.

Tästä syystä Hakkarainen on saanut eduskunnan hallintojohtajalta Pertti Rauhiolta luvan käyttää eduskunnan ja kodin välisiin matkoihin omaa autoa, kertoo IL.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE