Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja hämmästelee presidentti Sauli Niinistön hiljaisuutta ja ulkoministeri Pekka Haaviston ”pyörittelyä”

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii tiedotteessaan, että EU ja Suomi ryhtyvät koviin vastatoimenpiteisiin Venäjää vastaan, ellei oppositiojohtaja Aleksei Navalnyitä ei vapauteta välittömästi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kärnän mielestä presidentti Vladimir Putin, hänen lähipiirinsä sekä Venäjän hallinto tulisi asettaa matkustuskieltoon välittömästi sekä karkoittaa Euroopasta ne Putinin lähipiiriin kuuluvat, kuten hänen lapsensa, jotka täällä oleskelevat.

”Suomen taas tulisi keskeyttää Fennovoiman ydinvoimalahanke toistaiseksi. UEFA:n tulisi puolestaan peruuttaa tämän vuoden jalkapallon EM-kisat, jotka on suunniteltu pidettäväksi Venäjällä.”

Kärnä hämmästelee tiedotteessaan myös Suomen heikkoa Venäjä-tuntemusta.

”Suomessa ei oikein tunnuta ymmärrettävän, kuinka vaikuttava henkilö Navalnyi Venäjällä on. Valtiollisen toimijan toteuttaman myrkytysyrityksen ja nyt Navalnyin paluun aiheuttaman reaktion tulisi kertoa jokaiselle, kuinka paljon Putinin hallinto häntä pelkää ja kuinka alhaisiin keinoihin se on valmis turvautumaan hiljentääkseen opposition. Venäläisessä kulttuurissa ei myöskään kunnioiteta nöyryyttä ja hiljaisuutta. Ainoa mahdollisuus vaikuttaa on laittaa kova kovaa vasten.”

Kärnän mukaan Suomenkaan ei tarvitse odottaa yhteistä EU27-lausuntoa tuomitakseen Venäjän toimet, kuten pääministeri Sanna Marin jo osoitti.

”Sen sijaan en voi kuin hämmästellä Tasavallan presidentin hiljaisuutta ja ulkoministeri Haaviston pyörittelyä. Tällaisessa tilanteessa tarvittaisiin koko ulkopoliittiselta johdolta yhtenäistä viestintää, eikä irrallisia ulostuloja. Muuten Suomen kanta jää sotkuiseksi.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.3.2021
Vielä vuosi sitten kilisteltiin, mutta kyltit kertoivat jo, mitä tuleman pitää
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE