Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Kansanedustaja hehkuttaa Saksan esimerkkiä: “Kuukautiset eivät ole luksusta”

Saksa päätti torstaina laskea kuukautissuojien arvonlisäveroa, kertoo saksalaismedia Deutsche Welle.

Demokraatti

Demokraatti

Tamponit ja kuukautistuotteet ovat aiemmin kuuluneet Saksassa korkeimpaan 19 prosentin arvonlisävero­kantaan. Ensi vuoden alusta alkaen ne siirtyvät alennettuun 7 prosentin arvonlisävero­kantaan, Helsingin Sanomat uutisoi saksalaislehden uutisesta.

Kuukautissuojia arvonlisäverotetaan yhä korkeimmalla mahdollisella tasolla monessa EU-maassa, myös Suomessa. Vihreiden kansanedustaja Saara Hyrkkö toivoo, että Saksan esimerkki puree Suomessakin.

“Kuukautiset eivät ole luksusta. Saksa siirtää nämä välttämättömät hygienia- ja terveystuotteet alempaan verokantaan, hienoa! Tätä ehdotin kesällä myös Suomessa – josko Saksan esimerkki inspiroisi muutokseen meilläkin?”

HS kertoo, että Suomessa yleinen arvonlisäverokanta on 24 prosenttia, alennetut verokannat 14 ja 10 prosenttia. Kuukautistuotteet kuuluvat 24 prosentin verokantaan, kun taas esimerkiksi apteekissa myytävien terveystuotteiden arvonlisävero on 10 prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan kotitalous käyttää terveyssiteisiin ja tamponeihin keskimäärin 12 euroa kuukaudessa, HS niin ikään uutisoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE