Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja: ”Koulujen laitepulaan voi löytyä ratkaisu usean meidän kotoamme”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Hilkka Kemppi puhumassa eduskunnan täysistunnossa.

Koronaepidemian myötä suurin osa koululaisista on Suomessa siirtynyt etäopetukseen valtioneuvoston asetuksen myötä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Etäopetukseen siirtyminen on nostanut esille koulujen erilaiset edellytykset ja resurssoinnin opetusvälineisiin.

– On ongelmallista, että erityisesti perusopetuslaki ei tunnista etäopetusta eikä siihen ole siksi syntynyt toimivia käytäntöjä. Osassa kouluista digitaalisten välineiden käyttö opetuksessa on pidemmälle kehittynyttä kuin toisissa. Koulujen digiloikka yhdessä yössä onnistui opettajien joustavuudella, mutta laitteista on huutava pula, keskustan kansanedustaja Hilkka Kemppi tiivistää

Koulujen tehtävänä on huolehtia, että oppilas saa mukaansa koulusta laitteet ja tarvikkeet, jotta hän pystyy osallistumaan etäopetukseen. Mahdollisuudet esimerkiksi koneiden lainaamiseen ovat kuitenkin vaihtelevia.

– Kuntien mahdollisuus ostaa laitteita on hankala poikkeusoloissa. Vaikka rahaa löytyisikin ja päätökset siitä saataisiin tehtyä nopeasti niin laitteiden saatavuus ja toimitusajat eivät ole taattuja. Erityistä huolta kannan sellaisista perheistä, joilla ei ole käytössä riittävää välineistöä etäopetukseen. Myöskin useamman lapsen etäopiskelu voi aiheuttaa tilanteen, jossa jokaiselle ei ole mahdollisuutta tietokoneen käyttöön samanaikaisesti, Kemppi lisää.

Kempin mukaan koulujen laitepulaan voi löytyä ratkaisu usean meidän kotoamme.

– Onko nurkissasi ylimääräinen kännykkä, tabletti tai tietokone? Lahjoita kotoasi ylimääräiset pelit ja vehkeet paikallisille kouluille. Kannustan meitä kaikkia laittamaan hyvän kiertämään ja osallistumaan talkoisiin. Ota yhteys paikalliseen kouluun ja tiedustele, olisiko ylimääräisille laitteille käyttöä opetuksessa tässä akuutissa poikkeustilassa, Kemppi haastaa tiedotteessaan.

– Lasten oppimisen kannalta tilanteen pitkittyminen on isoin riski, sillä etäopetuksessa oppimiseroja saattaa syntyä helpommin. Olen huolestunut digiloikan myötä kasvavasta eriarvoisuudesta, Kemppi toteaa

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE