Politiikka

Kansanedustaja puuskahtaa: ”Vaikeasti sairas ihminen onkin täysin työkykyinen – Vakuutuslääkäreiden mielivalta on lopetettava!”

SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsainen riemuitsee siitä, että vakuutuslääkäreiden toiminnan muuttamiseksi tehty kansalaisaloite sai tällä viikolla täyteen tarvittavat 50 000 allekirjoitusta. Näin ollen se tulee eduskunnan käsittelyyn

Taavitsainen on allekirjoittanut sekä kansalaisaloitteen että eduskunnassa jätetyn kansanedustaja Jari Ronkaisen (ps.) tekemän lakialoitteen.

Satu Taavitsainen.

”Tahdon lopun Kelan, vakuutus- ja eläkeyhtiöiden lääkäreiden mielivaltaiselle oikeudelle kumota ihmistä hoitavan lääkärin lausunnot. Pelkkiä papereita lukemalla vakuutuslääkärit päättävät, että vaikeasti sairas ihminen onkin täysin työkykyinen, puuskahtaa Taavitsainen ja jatkaa, ettei nykysysteemi ole ihmisten oikeudentajun mukainen. Ja se, mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi olla lakikaan.

Taavitsainen moittii ihmisiä vähättelevää viranomaisten asennetta tiedotteessaan.

”Toimeentulon päättyminen sairauden tai vammautumisen seurauksena on vakava ongelma, ja eduskunnan on tähän puututtava. Suomalainen yhteiskunta perustuu siihen, että ihminen voi luottaa, ettei ketään tiputeta rahattomaksi vaille tukia ja ilman yhteiskunnan turvaverkkoja. Vakuutuslääkäreiden mielivalta on lopetettava!”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat