Politiikka

Kansalaisaloite, joka haluaa poistaa vakuutuslääkärien ”mielivaltaisen oikeuden” kumota hoitavan lääkärin lausuntoja, ylitti 50 000 tukijan rajan

Tammikuussa vireille pantu kansalaisaloite vaatii, että vakuutus- ja eläkelaitosten lääkäreiltä on poistettava ”mielivaltainen oikeus kumota potilasta hoitavan lääkärin lausuntoja”.

Aloite on kerännyt taakseen tänään keskiviikkona tarvittavat 50 000 kannatusilmoitusta. Tämä tarkoittaa, että aloite etenee aikanaan eduskuntakäsittelyyn.

Kansalaisaloite tuntuu saaneen vauhtia taakseen sen jälkeen, kun kokoomuksen kansanedustaja Harry Harkimo nosti aloitteen esiin blogikirjoituksessaan 22. helmikuuta. Kansalaisaloite oli kerännyt ennen sitä noin 14 000 nimeä taakseen.

Kaksi viikkoa myöhemmin 50 000 nimeä on kasassa.

Aloitteen perusteluissa kirjoitetaan:

”Koko sosiaalivakuutusjärjestelmän uskottavuuden kannalta lääkäreiden antamilla lausunnoilla ja todistuksilla on keskeinen merkitys. Vakuutusyhtiöiden ja eläkelaitosten lääkäreille asetettu erivapaus lääketieteellisiä kannanottoja ja lausuntoja koskien on omiaan lisäämään epäluuloja koko järjestelmää kohtaan. Samalla käytäntö vähentää vakuutuspäätösten uskottavuutta ja on omiaan lisäämään vakuutetun kokemaa epäoikeudenmukaisuutta. Vakuutusyhtiöiden ja eläkelaitosten omien lääkäreiden ja ulkopuolisten asiantuntijalääkäreiden lausunnot tulee asettaa jatkossa muodollisesti yhtäläiseen asemaan. Tämän vuoksi vakuutusyhtiöiden ja eläkelaitosten omien lääkäreiden oikeus olla noudattamatta lausunnoissaan ja muissa kannanotoissaan terveydenhuollon ammattihenkilöstöstä annetun lain mukaisia muotosäännöksiä tulee poistaa.”

Harkimo kertoi kirjoituksessaan jääkiekko-ottelussa vammautuneesta Miikasta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat