Politiikka

Kansanedustaja sanoo tutkineensa kohusopimuksen ”Suomen parhaimpien ulkoistuslakimiesten” kanssa: ”Kerta kaikkiaan karsea”

Lehtikuva
Lehtikuva

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ihmettelee blogissaan Meri-Lapin ja Mehiläinen Oy:n ulkoistamissopimusta. Kärnä sanoo tiedotteesaaan tutkineensa sopimusta yhdessä ”muun muassa Suomen parhaimpien ulkoistuslakimiesten” kanssa.

– Meri-Lapin ja Mehiläinen Oy:n sopimus on kerta kaikkiaan karsea. Kyllähän Enontekiölläkin kävi kaupparatsuja, kun toimin kunnanjohtajana. Heidät pystyi kuitenkin heittämään hyvällä omalla tunnolla ulos, kun oli tutkinut tarjouksia pintaa syvemmältä. Meri-Lappi olisi voinut heittää myös Mehiläisen pakkaseen.

Mehiläisen ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kaavailema palvelusopimus ei vastaa Kärnn mielestä hyvän markkinakäytännön mukaista ulkoistamissopimista.

– Tässä sopimuksessa ei ole edes yritetty pyrkiä kustannusten laskuun vaan sopimuksen pohjana on ainoastaan hintojen ja kustannusten nousu. Lisäksi sopimuksessa on jätetty Mehiläiselle valta heikentää tuottavuutta taloudellisten voittojen maksimoiseksi. Merilappilaiset saavat toivottaa tervetulleiksi ainoastaan heikkenevät palvelut.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat