Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja tyytyväinen 1,4 miljardin tukipakettiin: ”Kuntien tilanne on huomioitu kokonaisvaltaisesti”

Jukka-Pekka Flander

Tänään julkistettiin neljäs lisätalousarvio. Yksi osa-alue lisätalousarviossa oli pitkään odotettu kuntien tukeminen. Yhteensä 1,4 miljardin euron kuntien tukipaketin tarkoituksena on turvata peruspalvelujen järjestämisen edellytykset ja helpottaa poikkeustilanteesta johtuvien kuntien talouden haasteita.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Kuntien tilanne on huolestuttanut monia ja niin kuntapäättäjän, kuin kansanedustajan näkökulmasta nämä tukitoimet ovat välttämättömiä ja oikeanlaisia. Olen tyytyväinen, että kuntien tilanne on huomioitu kokonaisvaltaisesti”, SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen sanoo tiedotteessa.

Kuntatalouden tukemisen lisäksi myös sairaanhoitopiireille ehdotetaan erillistä 200 miljoonan euron avustusta lisääntyneiden kustannusten ja alijäämien kompensointiin.

”Erillinen tuki sairaanhoitopiireille on tärkeä asia. Tällöin saamme tuen kohdistettua suoraan oikeaan paikkaan. Esimerkiksi oman maakuntamme, Satakunnan sairaanhoitopiirissä on tehty erinomaista työtä kriisin keskellä meistä huolehtimiseksi”, Viljanen sanoo.

Erityisen hyvänä asiana Viljanen nostaa hallituksen panostukset lasten, nuorten ja perheiden tilanteen tukemiseen.

”Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin tukeminen on panostus tulevaisuuteen. Näillä toimilla turvataan tulevaisuuden hyvinvoivien kuntalaisten olemassaolo ja tasapainoinen yhteiskunta. Ihmisten hyvinvointi on toimivassa yhteiskunnassa kaikista tärkeintä.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE