Kirjallisuus

Kansanedustajalta kova väite: Virallinen Suomi on lähes sokea luokkasyrjinnälle — ”Tiedän, miksi”

Lehtikuva
Lehtikuva

Kansanedustaja Anna Kontulalta (vas.) tulee uusi kirjallinen teos, pamfletti ensi viikolla. Luokkalaki – Miten Suomen lait ja viranomaiset syrjivät työväenluokkaa kuvaa, miten Suomen lait ja viranomaiskäytännöt ovat täynnä sosioekonomista syrjintää ja eriarvoisuutta.

Into Kustannus avaa teosta tiedotteessaan.

”Pamfletti kertoo miten rajatarkastukset koskevat kaikkia, paitsi niitä, joilla on varaa ohituskaistaan. Eläkejärjestelmässä kaikki maksavat, mutta vain osa saa vanhuuseläkettä. Keskiluokalle tarkoitetuissa palveluissa johtoajatuksena on luottamus, työväenluokalle suunnatuissa taas kontrolli. Eliitin lapset miehittävät arvostetuimmat koulutuslinjat, eikä suinkaan sattumalta. Kansalaisten terveystiedot kuuluvat Suomessa yksityisyyden suojan piiriin, paitsi, jos olet pitkäaikaistyötön. Suomalaisen terveysjärjestelmän eriarvoisuus alkaa olla kansainvälisesti tunnettua.”

Kontula väittää, että samalla kun me tunnistamme muita syrjinnän muotoja yhä paremmin, luokkasyrjinnälle on virallinen Suomi lähes sokea. Hän arvelee myös tietävänsä, miksi.”

Kontula on tamperelainen kansanedustaja, sosiologi ja kirjailija, jonka aiempia teoksia ovat Tästä äiti varoitti, Näkymätön kylä, Mistä ei voi puhua ja Kirjeitä oikealle.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat