Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Katrin Jakobsdottir jatkaa pääministerinä – hallitusneuvottelut kestivät yli kaksi kuukautta

Lehtikuva

Islannin aiempi hallituskoalitio kertoi sunnuntaina päässeensä sopimukseen uudesta hallituksesta samalla pohjalla. Pääministerinä jatkaa punavihreän liikkeen Katrin Jakobsdottir.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Punavihreä liike, konservatiivinen itsenäisyyspuolue ja keskustaoikeistolainen edistyspuolue saivat syyskuun parlamenttivaaleissa yhteensä 38 parlamentin 63 paikasta.

Äkkiseltään erikoiselta tuntuva vasemmistoa ja oikeistoa yhdistävä kokoonpano on onnistunut tuomaan Islannin politiikkaan vakautta vuosikymmenen ajan jatkuneiden poliittisten kriisien jälkeen. Pääministeri Katrin Jakobsdottir on tosin saanut runsaasti arvostelua, ja puolueen kansanedustajien määrä putosi vaaleissa 11:stä 8:aan. Tämän vuoksi punavihreät menettivät ympäristö- ja terveysministerien paikat.

Hallitusneuvottelut kestivät yli kaksi kuukautta, mikä johtui etenkin punavihreiden ja itsenäisyyspuolueen ideologisista eroista. Hallituksen muodostamista viivyttivät myös äänestyksen epäselvyydet yhdessä Islannin kuudesta vaalipiiristä, minkä vuoksi Islannin parlamentti hyväksyi vaalien tuloksen vasta torstaina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE