Nyheter

Kiljunen talade i Europarådets parlamentariska församling om civila offer i Gaza

Jukka-Pekka Flander

Ordförande för Finlands delegation i Europarådet Kimmo Kiljunen (SDP) deltog i den parlamentariska församlingens debatt om konflikten i Gaza tisdagen den 23 januari.

ABL

 

 

Kiljunen påminde om att samtidigt som Hamas terrorattack utan tvekan bör fördömas och Israels rätt att försvara medborgarna i sitt eget land är obestridlig, måste de mänskliga rättigheterna obetingat försvaras, alltid och överallt.

Krigsförbrytelser är krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten måste fördömas oberoende av vem som begår dem, sade Kiljunen.

Kiljunen tog i sitt anförande upp de civila offren i Gaza och hänvisade bland annat till USA:s president Joe Bidens kritik mot urskillningslösa bombningar och FN:s generalsekreterare Guterres uttalande om det exceptionellt stora antalet civila offer i samband med israeliska operationer.

– Vi har hört anklagelser om att Hamas använder civila som mänskliga sköldar. Om så är fallet kommer vi att fördöma det. Jag har läst historia och vet dock att frihetskämpar överallt gömmer sig bland människor. Varför? För att de representerar sitt folk, sade Kiljunen.

Europarådets parlamentariska församling sammanträder i Strasbourg i Frankrike den 22-26 januari.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE