Nyheter

Kim Berg: Stödet till barn, ungdomar och äldre kommer i grevens tid

Foto: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kim Berg (SDP) är riksdagsledamot från Vasa valkrets.

Regeringen föreslår resurser till programmet för barn och ungas välfärd. Som en del av statsandelarna till kommunerna stöds nu barn, unga och familjer med 112,3 miljoner euro. Bland annat riktas resurser till tjänster med låg tröskel för familjer samt mentalvårdstjänster för barn och unga.

ABL

 

– Stödet är nu särskilt viktigt för att de sociala problem som coronaepidemin orsakar inte ska förlängas och för att vi inte ska hamna i samma situation som efter lågkonjunkturen på 1990-talet, säger riksdagsledamot Kim Berg (SDP).

 

För att säkerställa servicen för äldre föreslår regeringen dessutom tilläggsfinansiering på 60 miljoner euro. Resurserna riktas exempelvis till tjänster på distans och rehabiliteringstjänster för klienter inom hemvården. Därtill allokeras resurser till åtgärder som stöder välbefinnandet och funktionsförmågan inom dygnet runt-vården och specialstöd för familjer med närståendevård.

 

Enligt Kim Berg är det också särskilt viktigt att stödja de äldres välbefinnande och funktionsförmåga, eftersom ju längre tid som mängden motion och rehabilitering minskat, desto större sannolikhet är det att det blir betydligt svårare att återhämta sig.

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mer om ämnet

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE