Kotimaa

Kittilän lentoasemalla alkuvuodesta tapahtuneen lentoturman syy selvisi

onnettomuustutkintakeskus
onnettomuustutkintakeskus
onnettomuustutkintakeskus

Kittilän lentoasemalla tapahtui 4. tammikuuta 2018 liikesuihkukoneen lähtövalmistelujen yhteydessä kuolemaan johtanut onnettomuus, jossa kuoli koneen kuljettaja. Kansainvälinen tutkintaryhmä selvitti onnettomuuteen johtaneet syyt ja tarkensi ohjeistuksia vastaisuuden varalle.

Onnettomuuden aiheutti raportin mukaan koneen sisälle kertynyt ylipaine, joka sai oven avautumaan räjähdysmäisesti, kun koneen kapteeni aukaisi sen. Oven voima ja paine kohdistui päällikköön, joka menetti henkensä turmapaikalla. Oven vieressä ollut perämies kaatui myös paineaallon takia.

Oven avautumisen voimaa kuvastaa se, että koneen ohjaamon takaseinämään kiinnitettyinä olleet sammutin ja palokirves irtosivat kiinnikkeistään ja sinkoutuivat ulos noin 5 metrin etäisyydelle oviaukosta.

Onnettomuustutkintakeskus suosittelee, että Israelin Ilmailuviranomainen (CAAI) valvoo, että Israel Aviation Industries yhtiö (IAI) päivittää Gulfstream G150-tyyppisen ja vastaavien ilma-alustyyppien toimintakäsikirjoja. Jatkossa päivityksistä tulisi löytyä varoitus ulosvirtausventtiilin aukiolon tarkistamisesta ennen oven sulkemista.

 

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat