Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Kiuru Ylellä: Rokotustahtia on nopeutettava – myös muun muassa Puolustusvoimia pyydetty apuun

Lehtikuva
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä sisäministeriö ovat ehdottaneet hallitukselle, että maahantulon rajoituksia kiristettäisiin merkittävästi, kertoi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) Ylellä tiistai-iltana.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

EU- ja Schengen-alueen ulkopuolelta Suomeen saapuvilta edellytettäisiin ehdotuksen mukaan enintään 48 tuntia vanha todistus negatiivisesta koronavirustestistä.

Kiurun mukaan nyt keskustelussa on se, millaisella aikataululla rajoitukset toteutetaan.

-  (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) THL ja STM tulevat tekemään suosituksen myös kaikille matkustajille, myös suomalaisille ja eurooppalaisille, että tämä ennakkotesti tulisi olla jo tehtynä maahan tultaessa. Ja kun maahan tullaan, niin jokaisen tulisi tehdä heti kotitesti, jotta tiedämme, mitä tuliaisia on tullut, Kiuru sanoi Ylen tv-uutislähetyksessä illalla.

Ylen mukaan Kiuru pitää tärkeänä toimena myös rokotustahdin nopeuttamista. Tänään kokoontunut ministeriryhmä on Kiurun mukaan esittänyt, että eläkkeellä olevat terveydenhuollon ammattilaiset sekä alan opiskelijat kutsuttaisiin töihin rokotuksia varten. Lisäapua on pyydetty myös muun muassa Puolustusvoimilta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE