Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kokoomuksen edustakuntaryhmän entinen tiedotussihteeri pitää poliittisia virkanimityksiä normaaleina – perustelee nyt rajun kritiikkinsä vihreiden ”jeesustelusta”

Iltalehden uutinen poliittisista virkanimityksistä kirvoitti tänään oppositiopuolue kokoomuksen rajuun hyökkäykseen hallituspuolueita vihreitä vastaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Lehden mukaan sisäministeri ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo esittäisi taustaltaan vihreää Kirsi Pimiää sisäministeriön kansliapäälliköksi.

Sisäministeriön kansliapäällikön paikkaa on hakenut myös suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari. Iltalehden mukaan kokoomuslaisella Pelttarilla on merkittävästi painavampi CV kuin hänen vihreällä kilpahakijallaan Pimiällä.

Demokraatti kirjoitti asiasta aiemmin:

Lue lisää: Kokoomus käy nyt voimalla vihreiden kimppuun – tämä Maria Ohisalon kommentti nostettiin historiasta esiin

Entinen kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotussihteeri Tuomas Tikkanen, nykyinen kokoomusmeppi Petri Sarvamaan avustaja lateli illalla Twitteriin pitkän litanian vihreiden kärkipoliittikkojen sitaatteja, joissa nämä tuomitsevat poliittiset virkanimitykset.

Kokoomus ei ole virkanimityksistä puhdas, mutta myöhemmin illalla Tikkanen tarjosi Twitterissä myös selityksen eritoten vihreisiin kohdistamalleen kritiikille.

Tikkasen mukaan poliittiset virkanimitykset ovat normaaleja.

– Poliittisista virkanimityksistä. Ne ovat normaaleja ja niitä on tehty iät ja ajat, ei siinä. Puolueet eivät keskimäärin itse ole järjestelmää kritisoineet, poislukien #vihreät ja Juha Sipilä. Etenkin Vihreät ovat julkisesti poseeranneet asialla valtavasti. Molemmat söivät sanansa, Tikkanen kirjoittaa.

– Kyse on siis jälleen kerran tekojen ja puheiden välisestä ristiriidasta. Monet puolueet ovat eläneet nimitysten kanssa, ottaneet niistä loan, mutta eivät jeesustelleet ja moraaliposeeranneet asialla, toisin kuin #Vihreät. Nyt näyttää siltä, että vihr toimivat ihan yhtä härskisti, Tikkanen kirjoittaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
24.9.2020
Hallitus neuvottelee rajoitustoimista ensi tiistaina – Pekonen toivoo alueilta ripeitä toimia‚ Saarikko pitäisi yökerhojen aukiolojen tarkastelua vastuullisena
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE