Politiikka

”Kokoomus on lähellä luokallejääntiä” – ex-opetusministeri pitää puolueen kuntavaalikärkeä tyhjänä sanahelinänä

Getty Images
Getty Images

Kokoomus kertoi eilen keskittyvänsä kuntavaaleissa koulutus- ja sivistysasioihin. Kansanedustaja, entinen opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.) huomauttaa, että ne ovat erittäin tärkeitä kaikille.

Hän näkee kuitenkin kokoomuksen ilmoituksessa vaalikärjestä ison ristiriidan.

– Pidän yllättävänä, että juuri kokoomus aloittaa ensimmäisenä ilmiselvän populistisen vaalipropagandan. Tämä tuntuu tyhjältä sanahelinältä, kun katsoo, minkälaista politiikkaa kokoomus on tähän mennessä harjoittanut hallituksessa.

Gustafsson kysyy, onko taas kyseessä vaalilupaus, josta puhutaan vaalien alla, mutta teot vievät toiseen suuntaan.

– Jäljet pelottavat, arvon kokoomuslaiset. Kun luottamus on mennyt, niin se on mennyt.

Kokoomuksen uskottavuus puhua peruskoulutuksesta ja varhaiskasvatuksesta on juuri nyt heikko.

Hän muistuttaa, että kokoomuksen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen esimerkiksi leikkasi peruskoulussa suurimman osan kaikkein eniten tukea tarvitsevilta oppilailta.

– Satoja opettajia ja koulunkäynnin ohjaajia otettiin lapsilta pois tilanteessa, jossa matematiikan, lukemisen ja kirjoittamisen taidot ovat laskeneet.

Entinen opetusministeri kehottaa kokoomuslaisia tutustumaan leikkauksien sijaan SDP:n vaihtoehtobudjettiin, jossa panostetaan koulutukseen ja tutkimukseen.

– Kokoomus on historiansa vanki. Koulutuksellinen tasa-arvo ei ole kokoomuksen ”leipälaji”, ei teoissa eikä sanoissa. Kokoomuksen uskottavuus puhua peruskoulusta ja varhaiskasvatuksesta on juuri nyt heikko, kouluarvosanalla lähellä luokallejääntiä, Gustafsson arvioi.

Gustafssonin mielestä puolueen sanat ja teot ovat todella ristiriidassa.

– Voisi kysyä, miten kokoomus kehtaa, ja näyttää kehtaavan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat