Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kokoomuspäättäjän tyly julistus koronakriisistä: ”Ei palkankorotuksia yhtään kenellekään – Päinvastoin, luvassa on kovia leikkauksia”

Istock

Koronaepidemian jälkeen edessä on rankka jälleenrakennus ja leikkauksia, sanoo valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) Helsingin Sanomien haastattelussa tänään.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Kyllä niitäkin (leikkauslitoja) tuodaan pöydälle. Ja meidän pitää pohtia, miten me rahoitetaan ne pysyvät menolisäykset, joita olemme jo tehneet tai luvanneet vai jätetäänkö ne tekemättä eli perutaan.”

Tulitukea tulee ainakin kokoomuksen suunnasta. Muun muassa kelsinkiläinen valtuutettu Otto Meri tekee (kok.) ajatuksena selväksi Twitterissä.

”Toivottavasti koomikot ja kaikki muutkin ymmärtävät, että tämän kriisin jälkeen ei ole tulossa palkankorotuksia yhtään kenellekään. Päinvastoin, luvassa on kovia leikkauksia julkisiin menoihin ja palkkoihin.”

Meren tyly kommentti sai aikaan palautemyrskyn. Meri itse kuittaa sen näin:

”Tämä on yksi Twitterin ikävimpiä puolia. Ensinnäkin yksittäisen rivijäsenen kommentti yleistetään koskemaan koko puoluetta. Toisekseen kylmän tosiasian tunnustaminen kansantalouden tilasta tämän kriisin jälkeen tulkitaan siten, etten arvostaisi hoitajien arvostamaa työpanosta.”

Eräälle sairaanhoitajalle Meri puolestaan vastasi:

”Olisi ikävä luvata teille jotain, mihin meillä ei ole varaa. Ikävien tosiasioiden tunnustaminen ei ole ikinä mukavaa. Etenkään politiikassa. En kuitenkaan voi seurata hiljaa vieressä, kun teille luvataan kuuta ja tähtiä taivaalta.”

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen puolestaan kutsuu Kulmunin haastattelua erinomaiseksi ja vastuulliseksi.

”Sekä työmarkkinareformeja että menosäästöjä tarvitaan. Kyllä.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
28.5.2020
Kainosteluunkaan ei ole syytä: SDP on nyt monella mittarilla Suomen selvästi suosituin puolue
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE