Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Koronapilleri kohta markkinoille – Ei estä leviämistä, mutta auttaa jo sairastuneita

MSD:n ja Pfizerin koronalääkkeet on tarkoitettu covid-19-tautiin jo sairastuneille.

Demokraatti.fi/STT

Koronalääkkeitä kehittävät Pfizer ja MSD haluavat Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean tietojen mukaan tuotteidensa jakelun kulkevan joko EU:n yhteishankintana tai suoraan kunkin maan omina hankintoina.

-  Se tieto Fimeassa on, että nämä yhtiöt pyrkisivät jakeluun tällaista kautta eivätkä suoraan apteekkeihin alkuvaiheessa, kertoo yksikönjohtaja Jukka Sallinen Fimeasta.

Normaalisti lääkkeet toimitetaan lääketukkuihin, josta ne jaetaan apteekkeihin.

Euroopan lääkevirasto EMA arvioi parhaillaan Pfizerin ja MSD:n lääkkeitä. Sallisella ei ole tarkkaa tietoa, milloin yhtiöt mahdollisesti saavat myyntiluvan suun kautta otettaville lääkkeilleen.

Sekä MSD:n että Pfizerin lääkkeet on tarkoitettu covid-19-tautiin jo sairastuneille. Kohteena ovat erityisesti riskiryhmät.

Suun kautta otettavilla koronalääkkeillä ei ole kovin suurta merkitystä koronan leviämisen kannalta.

MSD Suomen yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Petri Lehto kertoo sähköpostitse, että yhtiön covid-lääke molnupiraviiri on Euroopassa parhaillaan EMA:n myyntilupa-arviossa. Yhdysvalloissa MSD tunnetaan nimellä Merck. Pillereinä annosteltavan lääkkeen kaupallinen nimi on Lagevrio.

-  Lääkkeen tulo markkinoille riippuu nyt täysin EMA:n arvioinnin johtopäätöksistä ja aikatauluista. Tähän en kykene antamaan tällä erää muuta vastausta, Lehto sanoo.

Britanniassa lääke on ollut käytössä jo jonkin aikaa.

Pfizerin viestintäpäällikkö Jutta Joutseno kertoo sähköpostitse, että yhtiö pyrkii tuomaan covid-lääkkeensä saataville Suomeen mahdollisimman pian. Pfizer on lähettänyt EMA:lle hakemuksen ehdollisesta myyntiluvasta.

Pfizerin lääkkeen kaupallinen nimi on myyntilupahakemuksessa Paxlovid. Se on myös pillerimuotoinen lääke.

Yhdysvaltain viranomaiset hyväksyivät joulun alla hätäkäyttöluvan Pfizerin lääkkeelle.

Fimean Sallisen mukaan hyväksymisprosessi tapahtuu rullaavasti niin, että lääkkeen valmistaja toimittaa tietoja arvioijille ja arvioijat ovat yhteydessä yhtiöihin. EMA koordinoi arviointitoimintaa.

-  Siinä käydään keskustelua yrityksen ja viranomaisten välillä jatkuvasti koko ajan, Sallinen kertoo.

Hän muistuttaa, että normaalitilanteessa lääkkeen hyväksyminen vie kauan. Kun kyse on hätätilalääkkeestä, voitetaan aikaa, kun tuloksia käydään yhdessä läpi.

Helsingin yliopiston urologian professori Kari Tikkinen arvioi, ettei suun kautta otettavilla koronalääkkeillä ole kovin suurta merkitystä koronan leviämisen kannalta.

-  Niiden vaikutus on siinä, että ne voivat estää joutumista sairaalaan, Tikkinen sanoo.

Hän pitää pillerimuotoisia lääkkeitä hyvin tervetulleina, sillä niitä on helppo jakaa potilaille. Suonensisäisiä lääkkeitä on jo markkinoilla, mutta ne eivät ole käteviä avopotilaiden kannalta. Pillereiden tuotantokapasiteetti ja niiden hinta ovat kuitenkin kysymysmerkkejä.

Paine suun kautta otettavien lääkkeiden saamiseksi käyttöön on kova. Tikkisen mukaan haasteeksi tulee, kenelle lääkkeet kohdennetaan, jos niitä on saatavilla vain pieniä määriä.

-  Ei ole realistista, että niistä tulee lähiaikoina lääke kaikille koronapotilaille.

Pfizerin omien alustavien tutkimusten mukaan yhtiön kehittämä lääke on vähentänyt sairaalahoidon tarvetta ja kuoleman riskiä peräti 89 prosenttia henkilöillä, joilla on suuri vaara saada vakava covid-tauti.

Tutkimustulosten mukaan lääke auttaa vakavaan tautimuotoon hyvin silloin, kun lääkitys aloitetaan muutamien päivien sisällä oireiden alkamisesta.

Myös MSD on kertonut lääkkeensä tehoavan hyvin koronapotilaisiin, ja se on osoittautunut hyvin siedetyksi. Yhtiö on kertonut, että lääke vähensi merkittävästi potilaiden riskiä joutua sairaalahoitoon tai kuolla.

Tikkinen huomauttaa kuitenkin, että lääkkeiden tehoa ei todellisuudessa vielä tiedetä. Näyttö perustuu vain noin tuhannen potilaan tutkimuksiin, joissa on ollut muutamia kymmeniä sairaalahoitoja. Ei tiedetä luotettavasti, mitä hyötyjä ja haittoja lääkkeistä on.

-  Näyttö ei ole kovin varmaa. Teho voi olla selvästi vaatimattomampaa kuin mitä moni nyt ajattelee, hän muistuttaa.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE