Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

KT: Hyvinvointipalveluihin tarvitaan nopeasti lisää henkilöstöä

iStock

Hallituksen budjettiriihessä päättämillä toimilla työvoiman saatavuuden edistämiseksi on kiire, toteaa kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT. Riihessä päätettiin sote-alan henkilöstön saatavuuden varmistamisesta omalla ohjelmalla.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Toimet on toteutettava nopeasti, jotta hyvinvointipalveluihin saadaan riittävästi henkilöstöä”, vaatii KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen.

KT oli esittänyt hallitukselle useita toimia sote- ja opetusalojen työvoimatarpeiden turvaamiseksi. Hallitus päätti muun muassa työperäisen maahanmuuton vauhdittamisesta, pätevöitymisen edistämisestä sekä koronakustannusten korvaamisesta kunnille.
Koulutuspaikkoja kohdennetaan lisää muun muassa lähihoitajien koulutukseen.

Jalonen on tyytyväinen työvoiman saatavuutta turvaaviin toimiin, jotka ovat tärkeitä hyvinvointipalveluja tuottaville työnantajille.

”Olisimme kuitenkin kaivanneet lisää konkretiaa työperäisen maahanmuuton edistämiseen. Maahanmuuton organisointiin tarvitaan valtakunnallista toimintamallia. Ei ole järkeä, että jokainen työnantaja joutuu luomaan omat rekrytointikäytännöt.”

Päätöksiä työllisyystoimista lykättiin KT:n mukaan kehysriihessä jälleen tulevaisuuteen.

”Työllisyysastetta nostavia toimenpiteitä tarvitaan nopeasti. Kuinka muuten rahoitamme hallituksen päättämät uudet velvoitteet, kuten seitsemän päivän hoitotakuu. Jotta hyvinvointipalvelut voidaan rahoittaa, tarvitsemme työllisyysasteen kasvua”, muistuttaa Jalonen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE