Politiikka

Kunta-alan neuvottelut jatkuvat myöhään iltapäivällä – Hus: ”Potilasturvallisuus saattaa olla uhattuna”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kunta-alan työehtosopimusneuvotteluissa jatketaan ratkaisun etsimistä tänään kello 17 alkaen. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko kertoi neuvottelujen edenneen eilen hyvässä hengessä.

Keskeisenä kysymyksenä on ollut lomarahaleikkausten hyvittäminen kuntapuolen työntekijöille. Palkansaajajärjestöissä on jo pyritty vauhdittamaan neuvotteluja työtaistelutoimilla, esimerkiksi hoitajajärjestöt Super ja Tehy ovat olleet kunta-alalla ylityö- ja vuoronvaihtokiellossa tiistaiaamusta alkaen.

Sairaanhoitopiireissä seurattiin työtaistelun vaikutuksia tarkkaan tiistaina. Vs. johtajaylilääkäri Petri Bono Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä (Hus) arvioi tilanteen olevan vakava.

– Kyllä tässä ihan aidosti potilasturvallisuus saattaa olla uhattuna, hän kertoi STT:lle tiistaina.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Vesa Kataja ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jorma Penttinen kertoivat molemmat, ettei heidän alueellaan ollut vielä tiistaina ilmennyt ongelmia.

Myös Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin vs. johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoi, että yhtään hoitoja tai tutkimuksia ei ole vielä jouduttu peruttamaan eikä siirtämään. Korpelaisen mukaan on ennakoitavissa, että tilanne hankaloituu mitä pitemmän aikaa se kestää.

– Suunniteltuja hoitoja varmasti joudutaan silloin siirtämään, ja otetaan potilaisiin yhteyttä ja haetaan uusia aikoja. Varmasti jossakin vaiheessa, jos edelleen pitkittyy, joudutaan miettimään, pitääkö sairaansijoja sulkea tai kokonaisia osastoja sulkea.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat