Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Kuusi epäilyttävää ökyvenettä ulosottoviranomaisille – ”Joidenkin taustalla on erilaisia peitejärjestelyjä”

LEHTIKUVA / SASU MÄKINEN

Tulli on selvittänyt kuuden huvialuksen taustalla olevan mahdollisesti EU:n Venäjä-pakotelistoille kuuluvia tahoja tai henkilöitä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tulli kertoi perjantaina tiedotteessa siirtäneensä nämä kuusi huvialusta ulosottoviranomaisille.

Tulli pidätti maaliskuussa yhteensä 21 huvialusta pakotteisiin liittyvää jatkoselvitystä varten. Lisäksi Tulli ilmoitti tuolloin yhden huvialuksen heti ulosottoviranomaisille.

Viisi huvialusta on Tullin perjantaisen tiedotteen mukaan vapautettu ja muiden osalta selvitykset jatkuvat.

-  Olemme tehneet tiivistä kansainvälistä yhteistyötä eri tahojen kanssa huvialusten omistussuhteiden selvittämiseksi. Joidenkin taustalla on erilaisia peitejärjestelyjä, joiden selvittäminen on vaativaa ja vie aikaa, sanoi Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit tiedotteessa.

STT ei perjantaina tavoittanut Rakshitia kommentoimaan asiaa.

Tulli on aiemmin kertonut, että pidätettyjen 21 huvialuksen epäillään kuuluneen esimerkiksi pakotteiden kohteena oleville oligarkeille. Jos omistussuhteet varmistuvat, siirtyvät huvialukset ulosottoviranomaisten jäädytettäviksi, sanoi Tulli tuolloin.

HS: Medvedin luksusvene oli paikannettu Kotkaan.

Ulosottoviranomaiset tekevät niille luovutetusta omaisuudesta oman selvityksensä. Selvityksen perusteella ulosottoviranomainen tekee omaisuuden jäädyttämisestä päätökset ja mahdolliset tarvittavat toimenpiteet.

Maaliskuun lopulla STT kertoi, että ulosottoviranomainen oli ottanut väliaikaiseen takavarikkoon muun muassa Princess 85 MY -veneen ja viisi muuta vastaavaa arvovenettä. Ne oli asiakirjojen mukaan sijoitettu venetelakan tai venehuollon päätoimialakseen merkinneisiin yhtiöihin Kotkaan ja Loviisaan.

Helsingin Sanomat kertoi maaliskuun alussa, että EU:n pakotelistalla olevan Venäjän entisen presidentin ja pääministerin, nykyisen turvallisuusneuvoston varapuheenjohtajan Dmitri Medvedevin hallinnassa väitetysti ollut Princess-mallinen luksusvene oli paikannettu Kotkaan talvisäilytyshallin viereen.

EU on asettanut Venäjälle ja Valko-Venäjälle laajoja pakotteita Venäjän Ukrainaan aloittaman hyökkäyssodan vuoksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE