Huvudnyheter

Kvarnström på FSD:s styrelsemöte: “Det gäller vad som är långsiktigt tänkande på riktigt”

Jukka-Pekka Flander
Riksdagsledamot Johan Kvarnström inledde diskussionen om det politiska läget.

FSD:s styrelse samlades på Teams onsdagen den 17 februari. På mötet diskuterades bland annat ett utlåtande om förslaget till partidistriktens finansiering, förslagen till verksamhetsberättelse och bokslut samt planerna inför kommunalvalet. Pedersöre socialdemokrater fick möjlighet att bilda valförbund med de gröna om det efter noggrann övervägning anses nödvändigt.

Topi Lappalainen

Arbetarbladet

 

 

FSD:s riksdagsledamot Johan Kvarnström inledde diskussionen om det politiska läget med en mångsidig analys. Han var nöjd med familjeledighetsreformen som sänds på remiss och att regeringen fick riksdagens förtroende i interpellationen om EU:s stödpaket.

 

Hållbarhetssatsningar var något som Kvarnström lyfte fram i stödpaketet och påpekade att Erkki Tuomioja hade en poäng när han frågade om paketet borde ha varit ännu större.

 

Kvarnström ansåg att diskussionen om den ekonomiska politiken som SDP:s vice ordförande Matias Mäkynen har initierat är av största vikt.

 

– Mäkynen ifrågasätter dogmer och på det sättet sker det en förändring via diskussion. Det gäller vad som är långsiktigt tänkande på riktigt. Reaktionerna påminner om när Sanna Marin initierade en diskussion om företagens samhällsansvar, påpekade Kvarnström.

 

SDP:s aktiva näringspolitik och stöd till företagen i en svår situation tog Kvarnström upp som bevis på att partiet är företagsvänligt trots att oppositionen försöker påstå motsatsen. Samlingspartiets Kai Mykkänen som vill göra försämringar i socialskyddet står för en annorlunda syn på samhället. Kvarnström uppfattade det i sig som positivt att det kommer tydligt fram vilken sorts politik oppositionen står för.

 

Kvarnström var också nöjd med att regeringen kommer att gå in för att begränsa vad elnätsbolagen kan at ut av konsumenterna för elöverföring.

 

I den efterföljande diskussionen höll FSD:s ordförande Anette Karlsson från Borgå och styrelseledamot Marianne Laxén från Helsingfors med Kvarnström om att familjeledighetsreformen är ett steg i rätt riktning.

 

FSD:s fullmäktigeordförande Folke Sundman från Helsingfors påminde om att den internationella ekonomisk-politiska diskussionen är allt mer på väg i en riktning som socialdemokraterna och arbetarrörelsen länge har företrätt och nyliberalismen är på reträtt. Samlingspartiet och Finlands näringsliv EK har inte nåtts av de här trenderna.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE